Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević čestitao Ramazanski bajram

Požega (IKA)

Predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog požeški biskup Antun Škvorčević uputio je prigodom Ramazanskog bajrama čestitku predsjedniku Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Azizu ef. Hasanoviću.

Biskup je u čestitki napisao: „Od srca čestitam Ramazanski bajram Vama, Vašim cijenjenim suradnicima i svim članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj. Radujem se s Vama što su post, molitva i milostinja kod islamskih vjernika tijekom mjeseca Ramazana oživjeli i osnažili plemenitost u odnosu prema Bogu i bližnjemu te duhovno obogatili hrvatsko društvo. Neka Svemogući udijeli snagu i trajnost dobru po kojem jedni druge prepoznajemo kao braću i sestre, te ‘da podržavamo vrijednosti uzajamnog razumijevanja, ljudskog bratstva i skladnog suživota i ponovno uspostavimo mudrost, pravdu i ljubav’, kako nas poziva Deklaracija o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot, koju su u Abu Dhabiju, 4. veljače 2019. potpisali papa Franjo i Veliki imam Al-Azhare Ahmed Al-Tayyb. I ovom prigodom zahvaljujem Vam za sudjelovanje na molitvenom susretu u Jasenovcu prigodom Jom Hašoa, kojim smo uputili snažnu poruku praštanja i pomirenja te na najbolji način iskazali poštovanje prema nedužnim žrtvama“.

Pored toga biskup je dostavio dr. Hasanoviću Poruku za mjesec Ramazan i ̒ Id al-Fitr 1440 h. / 2019 a. d. u hrvatskom prijevodu, koju je islamskim vjernicima uputilo Papinsko vijeća za međureligijski dijalog.