Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević čestitao židovima Roš Hašanu, Jom Kipur i Sukot

Požega (IKA)

Prigodom židovske Nove godine – Roš Hašane te blagdana Jom Kipura i Sukota, požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu, te glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Židovska Nova godina – Roš Hašana snažan je podsjetnik na najizazovniju činjenicu: pojavu života i svijeta! Prikazavši u Knjizi postanka kako je Stvoritelj autor sve postojeće stvarnosti, biblijski pisac dodaje: „I vidje Bog da je dobro“. Zajedno s Vama divim se dobrom Božjem stvoriteljskom djelu! Čestitam Novu godinu Vama i svim članovima Vaše zajednice riječima ‚Šana tova!‘ Molim da tijekom 5781. godine u vašoj svakodnevici, usred nemalih poteškoća u kojima se nalazimo, pobjeđuje ono dobro što ga je Bog utisnuo u svakoga pojedinog od nas kad nas je pozvao u život.

Osim toga, od srca Vam želim plodne dane desetodnevne pokore, koja slijedi nakon Nove godine, te čestitam blagdan pomirenja – Jom Kipur, sjedinjujući se s Vama i svim članovima zajednice u spomenu na vaše preminule. Čestitku Vam upućujem i prigodom blagdana Sukot, u čijem su središtu sjenice, svojevrsni podsjetnik na provizornost našega zemaljskog hoda prema zemlji obećanja, konačnoj domovini, koji na svoj način označuje putovanje izabranog naroda pustinjom.