Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio provincijalnu poglavaricu sestara milosrdnica

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je u subotu, 25. studenog 2023. u Biskupskom domu u Požegi provincijalnu poglavaricu sestara milosrdnica Provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu s. Barbaru Vručinu, u pratnji vrhovne ekonome s. Veronike Đogaš i provincijalne ekonome s. Monike Kolić, izvijestila je Požeška biskupija.

Na susretu je sudjelovao i predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije Ivica Žuljević te ekonom Požeške biskupije Robert Mokri.

Razgovarali su o poslanju sestara milosrdnica u požeškom samostanu i mogućnosti njihova sudjelovanja u odgojno-obrazovnom projektu Požeške biskupije. Posebnu pozornost posvetili su pitanju zgrade požeškog samostana. Naime, s obzirom na sve manji broj sestara zgrada navedenog samostana postala je velika te je razmotrena mogućnost da se ona uključi u odgojno-obrazovni projekt Požeške biskupije posebno kroz dječji vrtić koji bi se u nju smjestio.

Tom prilikom biskup se zahvalio provincijalnoj poglavarici za požrtvovnost kojom sestre njezine Provincije djeluju na nekoliko pastoralnih područja požeške mjesne Crkve.