Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio ravnatelja Parka prirode i Geoparka Papuk

Požega (IKA)

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je Alena Jurenca, ravnatelja Parka prirode i Geoparka Papuk pod zaštitom UNESCO-a, u ponedjeljak 27. studenog 2023. u Biskupskom domu u Požegi.

Biskup Škvorčević i Jurenac razgovarali su o mogućnostima povezivanja hodočasničkih programa u Voćinu s projektima koje na turističkoj razini promiče vodstvo Parka prirode i Geoparka Papuk.

U tom okviru razmotreno je i pitanje ponovne izgradnje kapele Presvetog Srca Isusova u Slatinskom Drenovcu, povezane s nekadašnjim dvorcem grofova Jankovića. Izgradnja kapele imala bi svoj smisao i s obzirom na programe molitve koji se svake godine organiziraju u Slatinskom Drenovcu nakon blagdana Presvetog Srca Isusova u spomen na žrtve partizansko-komunističkog logora u vrijeme Drugoga svjetskog rata u Slatinskom Drenovcu, među kojima je i nekoliko svećenika.

Općina Čačinci, kojoj je ravnatelj Parka prirode Jurenac na čelu, spremna je dati doprinos zajedno sa župom Čačinci na čijem se području nalazi Slatinski Drenovac. Kapela bi bila duhovna sastavnica hodočasničko-turističkog puta koji bi povezao Jankovac na Papuku s njegovim vodopadima i Svetište Gospe Voćinske.

Biskup i ravnatelj razgovarali su i o nekim drugim pitanjima, napose o suradnji između Parka prirode Papuk i Požeške biskupije.