Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov s državnim tajnikom Milasom

Skopje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov susreo se 2. ožujka u prostorijama Biskupske rezidencije u Skopju s državnim tajnikom ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonkom Milasom.

U Milasovoj pratnji bio je suradnik odgovoran za Makedoniju prof. dr. Milan Bošnjak, a sastanku je prisustvovala je i veleposlanica RH u Makedoniji Nives Tiganj.

Sastanak je protekao u srdačnom ozračju, a razgovaralo se o trenutačnoj situaciji Zajednice Hrvata u Makedoniji i hrvatskim udrugama te o odnosu Crkve sa zajednicom i udrugama.

Sugovornici su naglasili da situacija s koronavirusom ograničava osobne susrete i kontakte, ističući da se veza Crkve u Makedoniji s Crkvom u Hrvatskoj u ovom razdoblju nastavlja i putem društvenih mreža, nadajući se da će se situacija uskoro normalizirati.

Na sastanku je bilo riječi i o katastrofalnom potresu koji je pogodio gradove Sisak, Petrinje, Glinu i okolicu, kao i solidarnosti vjernika iz Makedonije preko Makedonskog Caritasa kako bi se pomoglo pogođenima u potresu, na čemu je državni tajnik Milas izrazio veliku zahvalnost.