Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skopski-biskup-i-strumicko-skopski-eparh-kiro-stojanov

U Strumici proslavljen Svjetski dan bolesnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je u nedjelju 13. veljače 2022. u strumičkoj katedrali služio svetu arhijerejsku liturgiju.

Biskup Stojanov izrazio sućut u povodu teške prometne nesreće u Bugarskoj

Biskup skopski i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov u utorak 23. studenoga uputio je sućut povodom teške prometne nesreće koja se dogodila na autocesti Struma kod Pernika u Republici Bugarskoj, u kojem su bili državljani Makedonije, izrazivši veliku tugu zbog gubitak ljudskih života u nesreći.

Započeo sinodalni hod Crkve u Makedoniji

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov služio je u nedjelju 17. listopada svetu arhijerejsku liturgiju u katedralnoj crkvi Uznesenje Presvete Bogorodice u Strumici, kojom je službeno otvorena sinoda "Za sinodalnu Crkvu, zajedništvo, sudjelovanje, poslanje".

Biskup Stojanov slavio misu za domovinu Sjevernu Makedoniju

Povodom blagdana Rođenje Blažene Djevice Marije, skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov slavio je svetu misu u srijedu, 8. rujna, u katedrali Presvetog Srca Isusovog u Skopju za Domovinu jer na taj dan Sjeverna Makedonija slavi Dan neovisnosti.

U Skopju proslavljena svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove

U katedrali Presvetog Srca Isusova u Skopju u četvrtak 3. lipnja proslavljena je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Misu je predslavio skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov u zajedništvu s katedralnim župnikom i dekanom Pavom Šekerijom i biskupskim kancelarom Marjanom Ristovim.

Biskup Stojanov s državnim tajnikom Milasom

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov susreo se 2. ožujka u prostorijama Biskupske rezidencije u Skopju s državnim tajnikom ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonkom Milasom.

1 2