Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skopski-biskup-i-strumicko-skopski-eparh-kiro-stojanov

Predstavljena knjiga „Samo je u Bogu čast i slava“ biskupa Stojanova

U prostorijama Župe Rođenja Svetog Ivana Krstitelja u Strumici, u nedjelju 18. prosinca predstavljena je knjiga „Samo je u Bogu čast i slava“ skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kire Stojanova. Predstavljači knjige bili su Aco Gogov, prozaik, esejist i dramaturg te protojerej otac Goce Kostov, župnik i direktor Radio Marije Makedonije.

Radovo: Proslavljen blagdan Marije iz Nazareta

Svetom arhijerejskom liturgijom koju je skopski biskup i skopsko-strumički eparh Kiro Stojanov predvodio 9. listopada 2022. u župnoj crkvi svetog proroka Ilije u Radovu u Makedoniji, proslavljen je blagdan Marije iz Nazareta, suzaštitnice župe.

U Strumici proslavljen Svjetski dan bolesnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je u nedjelju 13. veljače 2022. u strumičkoj katedrali služio svetu arhijerejsku liturgiju.

Biskup Stojanov izrazio sućut u povodu teške prometne nesreće u Bugarskoj

Biskup skopski i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov u utorak 23. studenoga uputio je sućut povodom teške prometne nesreće koja se dogodila na autocesti Struma kod Pernika u Republici Bugarskoj, u kojem su bili državljani Makedonije, izrazivši veliku tugu zbog gubitak ljudskih života u nesreći.

Započeo sinodalni hod Crkve u Makedoniji

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov služio je u nedjelju 17. listopada svetu arhijerejsku liturgiju u katedralnoj crkvi Uznesenje Presvete Bogorodice u Strumici, kojom je službeno otvorena sinoda "Za sinodalnu Crkvu, zajedništvo, sudjelovanje, poslanje".

Biskup Stojanov slavio misu za domovinu Sjevernu Makedoniju

Povodom blagdana Rođenje Blažene Djevice Marije, skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov slavio je svetu misu u srijedu, 8. rujna, u katedrali Presvetog Srca Isusovog u Skopju za Domovinu jer na taj dan Sjeverna Makedonija slavi Dan neovisnosti.

1 2