Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Stojanov poslao pismo velikom nadbiskupu Ševčuku

Skopje (IKA)

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov povodom stradanja koje Crkva i Ukrajina podnose, uputio je u utorak 1. ožujka 2022. pismo kijevsko-haličkom velikom nadbiskupu Svjatoslavu Ševčuku.

Mons. Stojanov u pismu izražava molitvenu blizinu Crkvi u Ukrajini i cijelom ukrajinskom vjernom narodu, obećavajući kršćansku i bratsku solidarnost, brigu i molitvenu potporu.

Biskup Stojanov naglašava da je Crkva u Makedoniji svim srcem prihvatila poziv pape Franje da 2. ožujka bude dan posta i molitve i solidarnosti s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te obećava molitvu za najugroženije: djecu, bolesne, odrasle, one koji morali napustiti svoje domove, za poginule i ranjene i sve one koji na neki način stradaju zbog ratnih strahota.

„Molimo se Bogu za mudrost onih koji dijalogom pokušavaju postići pravedan mir, koji će biti jamstvo za budućnost“, napisao je biskup Stojanov.

Osvrnuvši se na solidarnost i pomoć koja će biti upućena preko Makedonskog Caritasa, biskup Stojanov je istaknuo da je to znak povezanosti sa stradanjem ukrajinskog naroda.

„Sigurni smo da će pastirska briga, hrabrost i osobno svjedočanstvo koje ste iskazali zajedno sa svojim svećenstvom i patnje koje podnosite uskrsli Gospodin blagosloviti da se rodi novi život i budućnost za Crkvu u Ukrajini“, piše u pismu.

Biskup Stojanov pismo je završio obećavajući nadbiskupu Ševčuku molitvenu blizinu.