Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-svjatoslav-sevcuk

Ukrajina: Od početka rata u zemlji nestalo 30.000 civila

Poglavar Ukrajinske grkokatoličke Crkve kijevsko-halički veliki nadbiskup Svjatoslav Ševčuk, pozivajući se na podatke Međunarodne komisije za nestale osobe, izjavio je kako je tijekom rata u Ukrajini nestalo najmanje 30.000 civila, objavila je agencija SIR.

Papi Franji uručeni raspelo, molitvenik i krunica nestalih ukrajinskih redovnika

Papi Franji uručeni su tijekom susreta s ukrajinskim biskupima u srijedu u Vatikanu raspelo, molitvenik i krunica dvaju ukrajinskih svećenika redovnika, koje su ruske snage prije deset mjeseci uhitile u Berdjansku na jugu Ukrajine te im se izgubio svaki trag, objavila je u četvrtak 7. rujna Agencija „Fides“ Papinskih misijskih djela, a prenosi Kathpress.

Ravnatelj Bruni: Papa nije htio veličati imperijalističku logiku

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni pojašnjava riječi koje je papa Franjo spontano izgovorio 25. kolovoza u videovezi sa sudionicima Dana ruske mladeži u Sankt Peterburgu: „Papa je htio potaknuti mlade da očuvaju i promiču sve ono što je pozitivno u velikoj ruskoj kulturnoj i duhovnoj baštini”, objavio je Vatican News.

Kardinal Blase Cupich u posjetu Kijevu

Američki kardinal Blase Cupich posjetio je Kijev. Time je čikaški nadbiskup želio pokazati svoju solidarnost s ukrajinskim narodom pred ratom, izvijestio je u ponedjeljak 3. srpnja Vatican News.

Poljski i ukrajinski biskupi zajedno komemoriraju pokolj iz 1943.

Na 80. obljetnicu pokolja Poljaka od strane ukrajinskih nacionalista u Drugom svjetskom ratu, poljski i ukrajinski biskupi održat će komemoracije 7. srpnja u Varšavi i 8. srpnja u Pavlivki u zapadnoj Ukrajini, s ciljem promicanja pomirenja između dviju zemalja, izvještava Vatican News.

1 2 3 5