Budi dio naše mreže
Izbornik

Ukrajina: Od početka rata u zemlji nestalo 30.000 civila

Kijev (IKA)

Poglavar Ukrajinske grkokatoličke Crkve kijevsko-halički veliki nadbiskup Svjatoslav Ševčuk, pozivajući se na podatke Međunarodne komisije za nestale osobe, izjavio je kako je tijekom rata u Ukrajini nestalo najmanje 30.000 civila, objavila je agencija SIR.

“Međunarodna komisija za nestale osobe (eng. International Commission on Missing Persons – ICMP), kojom predsjeda Catherine Bambenger, prijavila je nestanak 30.000 civila u Ukrajini tijekom rata. Te brojke su zaista impresivne i, k tome, moramo uzeti u obzir da se one odnose samo na nestale civile za koje znamo.” O tome izvještava Njegovo Blaženstvo Svjatoslav Ševčuk, poglavar Ukrajinske grkokatoličke Crkve, u tjednoj poruci objavljenoj i na talijanskom jeziku u 88. tjednu rata u Ukrajini.

“Ovaj tjedan, koji se bliži kraju, još jednom će ostati zapamćen u povijesti Ukrajine i svijeta kao jedan od najkrvavijih tjedana u ljudskoj povijesti”, piše veliki nadbiskup Kijeva. “Uslijed ruskih bombardiranja gradovi Herson i Berislav su u plamenu. U Dnjepru i Zaporožju traje potraga za preživjelima. Naš Krivi Rih bio je na udaru raketnog oružja i bespilotnih letjelica, ali najteži se sukob vojnih formacija vodi oko naše Avdijevke. Također želimo izraziti svoju zahvalnost raznim međunarodnim institucijama koje dokumentiraju ruske zločine počinjene u Ukrajini”, kaže Ševčuk.