Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skopje

Kardinal Puljić u posjetu Crkvi u Makedoniji

Skopski biskup i eparh strumičko-skopski Kiro Stojanov ugostit će vrhbosanskoga nadbiskupa kardinala Vinka Puljić koji će od 20. do 23. kolovoza boraviti u pastoralnom posjetu Katoličkoj Crkvi u Makedoniji.

Biskup Stojanov s državnim tajnikom Milasom

Skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov susreo se 2. ožujka u prostorijama Biskupske rezidencije u Skopju s državnim tajnikom ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonkom Milasom.

Nadbiskup Hranić predvodio duhovne vježbe svećenicima Skopske biskupije

Duhovne vježbe na temu „Oslobođeni za Kristovo poslanje“ za svećenike Skopske biskupije i Skopsko-strumičke eparhije u Republici Sjevernoj Makedoniji, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, održane su od 23. do 26. rujna u biskupskoj rezidenciji u Skopju.

Biskup Palić predvodio slavlje blagdana sv. Majke Terezije u Skopju

Svečano euharistijsko slavlje u katedrali Presvetog Srca Isusova u Skopju na blagdan sv. Majke Terezije, 5. rujna, predvodio je generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić u zajedništvu s mjesnim ordinarijem Kirom Stojanovim i uz koncelebraciju svećenika Skopske biskupije i Strumičko-skopske eparhije.

Papa Franjo slavio misu s makedonskom katoličkom zajednicom

Papa Franjo predvodio je na Trgu Makedonija u Skopju u utorak 7. svibnja svečano misno slavlje s oko 15.000 makedonskih katolika i hodočasnicima iz susjednih zemalja među kojima su bili i oni iz Dubrovačke biskupije, Vrhbosanske nadbiskupije kao i ordinarij Križevačke biskupije mons. Milan Stipić. Promatrači ističu da su se na misi okupili i pravoslavni i muslimanski vjernici.

Svečanost dobrodošlice prvom papi koji je pohodio Sjevernu Makedoniju

Svečanost dobrodošlice s vojnim počastima papi Franji priređena je u utorak 7. svibnja u Predsjedničkoj palači u Skopju, gdje se nakon kurtoaznog posjeta predsjedniku Đorgeu Ivanovu susreo s premijerom Zoranom Zaevom, i zatim s novoizabranim predsjednikom Stevom Pendarovskim predstavnicima Vlade, građanstva i Diplomatskoga kora u Dvorani mozaika Predsjedničke palače.

Nadbiskup Hranić poziva na susret s papom Franjom u Skopju

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 1. ožujka svećenicima, redovnicima i redovnicama te svim vjernicima u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji poziv i poticaj na sudjelovanje u pastoralnom pohodu pape Franje Skopju, koji će se održati 7. svibnja.

U Skopju započeo Studijski dan o povijesti Katoličke Crkve u Makedoniji

U nacionalnoj ustanovi Muzej makedonske borbe u Skopju u subotu 10. studenoga započeo je Studijski dan „Katolička Crkva u Makedoniji kroz svoju povijest“ u organizaciji Katoličke Crkve u Republici Makedoniji u suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.