Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Hranić predvodio duhovne vježbe svećenicima Skopske biskupije

Skopje (IKA)

Duhovne vježbe na temu „Oslobođeni za Kristovo poslanje“ za svećenike Skopske biskupije i Skopsko-strumičke eparhije u Republici Sjevernoj Makedoniji, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, održane su od 23. do 26. rujna u biskupskoj rezidenciji u Skopju.

Uz skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha mons. dr. Kiru Stojanova, na duhovnim vježbama sudjelovao je 21 svećenik. U nagovorima nadbiskup Hranić govorio je o teologiji dara poziva; o slobodi u životu kršćanina; kroz život i djelo o ulozi i poslanju proroka Ilije u povijesti spasenja; o sakramentu ženidbe i celibatu koji su u službi Crkve; te kroz veliko pastirsko iskustvo u svakom razmatranju, dotičući problematiku i izazove s kojima se svećenici susreću u djelovanju.

Na kraju duhovnih vježbi biskup Stojanov zahvalio je nadbiskupu Hraniću ‘za posijano sjeme riječi Božje’ te za ohrabrenje u svakodnevnom životu i poslanju. Zahvalio je za podršku koju nadbiskup Hranić pruža Crkvi u Makedoniji, osvrnuvši se i na njegov dolazak prigodom apostolskog posjeta pape Franje Skopju u svibnju. Tom prigodom nadbiskupu Hraniću uručio je medaljon koji je rađen za apostolsko putovanje koji uz grb Svetoga Oca ima i lik pape Ivana XXIII. i sv. Majke Terezije. Uz medaljon uručena je i slika sv. Majke Terezije koju su izradila djeca s posebnim potrebama u centru „Majka Terezija“ u Gevgeliji.