Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Svalina i izaslanstvo DSHV-a razgovarali o suradnji na rješavanju aktualnih problema

Srijemska Mitrovica (IKA)

U Biskupskom ordinarijatu u Srijemskoj Mitrovici u utorak, 8. kolovoza, održan je sastanak izaslanstva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) koje je predvodio zamjenik predsjednika Goran Kaurić, sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom i njegovim suradnicima, generalnim vikarom mons. Josipom Ivešićem i kancelarom Tomislavom Lasićem, objavljeno je na stranici Srijemske biskupije.

U izaslanstvu stranke bili su dopredsjednica za Srijem Ankica Jukić-Mandić, tajnik stranke Mladen Petreš i predsjednik Mjesnog odbora Novi Sad-Petrovaradin Goran Krnčević.

Biskup je upoznao nazočne sa štetom koja je nastala nakon nedavnih elementarnih nepogoda koje su zahvatile veliki broj crkava, župnih kuća i ostale imovine na području Srijemske biskupije. Razgovaralo se i o drugim izazovima s kojima se susreću vjernici u Srijemu, ali i o prioritetima i projektima biskupije, poput obnove biskupijskog svetišta na Tekijama. Bilo je riječi i o najboljim načinima suradnje za dobrobit hrvatske zajednice u Srijemu. Sudionici susreta su se složili da je probleme moguće riješiti potporom i zajedničkim djelovanjem.