Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Wętkowski poziva na molitvu za žrtve prometne nesreće poljskog autobusa

Wloclawek (IKA)

Włocławski biskup Krzysztof Wętkowski uputio je izraze sućuti obiteljima žrtava prometne nesreće poljskog autobusa na putu za Međugorje, koja se 6. kolovoza dogodila u Hrvatskoj, objavljeno je na mrežnim stranicama Włocławske biskupije.

Biskup je pozvao da se u crkvama Włocławske biskupije moli za spas duša poginulih, za ozdravljenje ozlijeđenih i utjehu i snagu njihovim obiteljima.

„Jutros nas je zatekla vijest o nesreći poljskog autobusa s hodočasnicima na putu za Međugorje koja se dogodila u Hrvatskoj. Među njima bili su i hodočasnici iz Włocławske biskupije sa svojim svećenikom koji je bio zadužen za duhovno vodstvo“, objavljeno je na mrežnim stranicama Włocławske biskupije.

„Nakon razgovora sa svećenikom znamo da su hodočasnici bili iz različitih dijelova Poljske. Iz Włocławske biskupije bilo ih je desetero do dvanaestero hodočasnika. Nisu svi preživjeli nesreću“, navodi se na stranicama Włocławske biskupije.

Čim je saznao za tragediju, biskup Wętkowski, uputio je izraze sućuti obiteljima žrtava. Sve ozlijeđene hodočasnike i njihove obitelji grli svojom molitvom. Ujedno poziva da se u crkvama njegove biskupije, napose danas i sutra, moli za spas duša poginulih, za ozdravljenje ozlijeđenih i utjehu i snagu njihovim obiteljima.  (prijevod Jelena Vuković)