Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupi Biskupske konferencije BiH uputili čestitku mons. Jagodzińskom

Banja Luka (IKA)

Budući da su, zbog ograničenja u vrijeme aktualne pandemije koronavirusa spriječeni osobno doći na biskupsko ređenje, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili su 15. srpnja, nakon završenog 78. redovitog zasjedanja u Banjoj Luci, dosadašnjem savjetniku Apostolske nuncijature u BiH mons. Henryku Mieczysławu Jagodzińskom, imenovanom apostolskom nunciju u Gani i naslovnom nadbiskupu Limosana, čestitku u povodu biskupskog ređenja koje će biti u subotu, 18. srpnja 2020. u katedrali njegove rodne biskupije Kielce u Poljskoj. Čestitku biskupa BK BiH prenosimo u cijelosti.

„Poštovani i dragi gospodine nadbiskupe!

Mi članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, okupljeni na svom 78. redovitom zasjedanju u Banjoj Luci, upućujemo Vam najsrdačnije čestitke u povodu Vašega biskupskog ređenja, koje će biti u subotu 18. srpnja 2020. u katedrali Vaše rodne biskupije Kielce. Radujemo se s Vama, s Vašom rodnom biskupijom, Vašom obitelji i prijateljima i vrlo nam je žao što, zbog ograničenja putovanja koje je nametnula pandemija, nitko od nas nije u mogućnosti sudjelovati u Euharistijskom slavlju i svečanosti Vašega ređenja. Stoga Vam ovim zajedničkim pismom još jednom upućujemo najsrdačnije čestitke, izražavamo svoju bratsku i biskupsku blizinu i milosrdnom Gospodinu upućujemo svoje molitve, da Vas uvijek prati svojim blagoslovom, kako biste mogli nastaviti sretno služiti dragomu Bogu, ljudima i Crkvi svuda kamo Vas ona bude slala.

Po zagovoru sv. Bonaventure, zaštitnika Banjolučke biskupije, i po zagovoru bl. Alojzija Stepinca, kojega iskreno štujete, neka Vas Providnost Božja sretno vodi Vašim životnim putovima i nadamo se da će prilike dopustiti da u sarajevskoj katedrali, kao što je već o tomu bilo govora, na Vašemu putu iz Poljske prema Gani, zajedno s Vama održimo svečano zahvalno Euharistijsko slavlje.

Čestitku su potpisali: predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki, mons. Ratko Perić, apostolski upravitelj mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski, mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata, i mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.