Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

Velika (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk u blizini Velike od nedjelje 21. do subote 27. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade.

Oslanjajući se na iskustvo kampova u organizaciji SKAC-a i MAGIS-a iz Zagreba, nakana biskupijskog kampa za mlade je ponuditi mladima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi pomažući im tragati za Božjom blizinom i osluškivati poticaje njegova Duha za njihov život, osobito u promišljanju pri odabiru životnog poziva.

Dnevni red kampa bio je prožet molitvom, radom i zabavom, a središnji događaj svakoga dana bilo je zajedničko euharistijsko slavlje.

Tijekom nepunih sedam dana uz 20-ak mladih cijelo vrijeme bili su animatori, među kojima su posebno mjesto zauzeli mladi vjeroučitelji te trojica svećenika – Krunoslav Siroglavić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih i voditelj kampa te Marijan Pavelić i Roko Ivanović, članovi toga Povjerenstva.

Tema ovogodišnjeg biskupijskog kampa za mlade na koju se oslanjao sav duhovni program kampa bila je „Učitelju, gdje stanuješ? (Iv 1,38)“, a nadovezala se na ovogodišnji biskupijski križni put mladih.

Boraveći u prirodi, podalje od rutine svakodnevice, mladi su imali priliku iskusiti zajedništvo u radu i molitvi te tragati za Bogom zajednički i osobno i pronalaziti ga u suživotu s prirodom i drugim ljudima, a napose u sakramentu euharistije i pomirenja. Kroz duhovne razgovore sa svećenicima mladi su dijelili svoje mladenačke probleme i pitanja nastojeći naći odgovore u skladu s Božjim zakonima.