Budi dio naše mreže
Izbornik

Bjelovar: Proslava blagdana sv. Josipa Kalasancijskog i podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima

Bjelovar (IKA)

Na blagdan sv. Josipa Kalasancijskog, utemeljitelja reda pijarista, 25. kolovoza u katedrali Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predvodio misu na kojoj su određenim vjeroučiteljima podijeljeni kanonski mandati za poučavanje katoličkog vjeronauka.

Uručeno je 25 kanonskih mandata, od kojih 20 za poučavanje vjeronauka u školi za 2020./2021. školsku godinu, 3 za poučavanje katoličkog odgoja u javnim predškolskim ustanovama te 2 trajna mandata za poučavanje vjeronauka u školi. U koncelebraciji bili su predstojnik Katehetskog ureda vlč. Mirek Hrvojić, mons. Stjepan Ptiček, vlč. Dominik Jaić i vlč. Luka Premelč.

U homiliji biskup je istaknuo kako je važno, poučavajući vjeronauk u školi, prenijeti ne samo neke informacije, nego dati i primjer života te potaknuti djecu da zavole školu i stjecanje znanja. U tome je primjer koji treba nasljedovati upravo sv. Josip Kalasancijski koji je svoj život posvetio odgoju i obrazovanju siromašne djece.

Nakon popričesne molitve, vlč. Mirek Hrvojić u uvodu u podjelu mandata rekao je kako je pred nama jedna neizvjesna i izazovna školska godina.