Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Presvete euharistije u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Križevci (IKA)

Na blagdan Presvete euharistije, u četvrtak 3. lipnja, u katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečanu liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je vladika križevački Milan Stipić, a prvu pričest primilo je četvero prvopričesnika iz župe Križevci.

Vladika je propovijedao o vrijednosti i važnosti presvete Euharistije u životu kršćanina. ”Kršćanin se hrani Euharistijom i tako sjedinjuje sa svojim Stvoriteljem, Spasiteljem i Sucem, i zbog toga je slavljenje svete liturgije i redovito sudjelovanje vjernika na njoj od bitne važnosti za život svakoga kršćanina. Ozbiljan i odgovoran vjernik stavlja svetu Euharistiju na prvo mjesto u svom životu, ona mu ne može biti nešto usputno ili sporedno ili prigodno, već sidrištem svega njegovoga života”, istakao je vladika Stipić. Čestitao je prvopričesnicima i njihovim obiteljima i zaželio im blagoslovljen i duhom bogat život u kojem će ih Isus Krist pratiti kao najbolji prijatelj, kao otac i majka, kao Bog koji ih ljubi iznad svega.

U svečanom i radosnom događaju s vladikom su suslužili katedralni župnik o. Mihajlo Simunović, kancelar o. Vladimir Simunović, o. Roman Stupjak, o. Andrij Savyak, jeromonah o. Mladen Mikulić i đakon Ivan Skalivskyi. Liturgiju je pjevao Katedralni zbor.

Ključne riječi:
Križevci stipič Tijelovo