Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stipic

Župa Meterize proslavila sv. Jeronima

Župa Meterize u srijedu 30. rujna proslavila je nebeskog zaštitnika sv. Jeronima svečanim misnim slavljem, koje je započelo procesijom sa svečevim kipom, koje je predvodio apostolski administrator i imenovani biskup Križevačke eparhije Milan Stipić.

Čestitka đakovačkih biskupa mons. Milanu Stipiću i mons. Slavku Večerinu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Milanu Stipiću u povodu njegova imenovanja biskupom Križevačke eparhije te mons. Slavku Večerinu, u povodu njegova imenovanja biskupom Subotičke biskupije.

Duhovne vježbe svećenika Križevačke eparhije

Od 1. do 3. rujna svećenici, đakoni, monasi i bogoslovi Križevačke eparhije na čelu s apostolskim administratorom mons. Milanom Stipićem, sudjelovali su na godišnjim duhovnim vježbama koje je u Križevcima predvodio župnik iz Slavonskog Broda Robert Farkaš.

Blagoslov kupole crkve i temelja nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Grkokatolička župa Uzvišenja sv. Križa Slavonski Brod dobit će obnovljeni liturgijski prostor i župni stan. Počeli su, naime, graditeljski radovi na rekonstrukciji crkve i izgradnji nove župne kuće na lokaciji u Cesarčevoj 39. Temelj i kupolu crkve blagoslovio je u nedjelju 23. veljače apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, uz nazočnost domaćeg župnika o. Aleksandra Hmilja i više desetaka vjernika.

Ekumensko slavlje u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda

U sklopu Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u ponedjeljak 20. siječnja u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu služena je Večernja na kojoj su se uz domaće vjernike okupili i vjernici drugih kršćanskih Crkava i zajednica.

1 2