Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stipic

Ekumensko slavlje u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda

U sklopu Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u ponedjeljak 20. siječnja u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu služena je Večernja na kojoj su se uz domaće vjernike okupili i vjernici drugih kršćanskih Crkava i zajednica.

10. obljetnica osnutka udruge “Žumberački Uskok“

U nedjelju 15. prosinca, kada se u Grkokatoličkoj Crkvi slavi prva predbožićna Nedjelja Svetih Praotaca, u Grkokatoličkom sjemeništu u Zagrebu proslavljena je 10. obljetnica osnutka udruge “Žumberački Uskok“.

Svečano preuzeta crkva za grkokatolike Križevačke eparhije u Ljubljani

U subotu 23. studenoga u Ljubljani je na Božanskoj liturgiji sv. Ivana Zlatoustoga, koju je služio ordinarij Križevačke eparhije o. Milan Stipić u crkvi Sv. Jerneja (Bartolomeja) svečano preuzeta ta crkva koju je Ljubljanska nadbiskupija ustupila za potrebe grkokatolika u Ljubljani i okolici.

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve u sjedištu Banjolučke biskupije

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve pohodilo je 17. srpnja sjedište Banjolučke biskupije. Jedanaestorica svećenika na čelu s vladikom Josipom Miljanom iz Kijeva u Banjoj Luci sudjeluju na konferenciji o ukrajinskoj dijaspori o temi „Čuvanje kršćanskog identiteta i uloga identiteta u procesima integracije i zaustavljanju asimilacije“.

U svećeničkom zajedništvu proslavljeno Ivanje u Grabru

U nedjelju 23. lipnja u žumberačkom naselju Grabar svečano je proslavljen blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika grabarske župe. Na poziv mjesnog župnika stavrofora Milana Vranešića svečanu svetu liturgiju predslavio je ordinarij Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.

Križevački ordinarij na završetku škole ikonopisanja u Splitu

Na Veliki ponedjeljak, 15. travnja u crkvi franjevačkog klerikata u Splitu, ordinarij Križevačke eparhije o. Milan Stipić služio je Božansku liturgiju sv. Ivana Zlatoustog povodom završetka višednevne radionice koju je organizirala Udruga ikonopisaca Hrvatske „Josip Ružić“.

1 2