Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stipic

Blagoslov kupole crkve i temelja nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Grkokatolička župa Uzvišenja sv. Križa Slavonski Brod dobit će obnovljeni liturgijski prostor i župni stan. Počeli su, naime, graditeljski radovi na rekonstrukciji crkve i izgradnji nove župne kuće na lokaciji u Cesarčevoj 39. Temelj i kupolu crkve blagoslovio je u nedjelju 23. veljače apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, uz nazočnost domaćeg župnika o. Aleksandra Hmilja i više desetaka vjernika.

Ekumensko slavlje u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda

U sklopu Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana u ponedjeljak 20. siječnja u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu služena je Večernja na kojoj su se uz domaće vjernike okupili i vjernici drugih kršćanskih Crkava i zajednica.

10. obljetnica osnutka udruge “Žumberački Uskok“

U nedjelju 15. prosinca, kada se u Grkokatoličkoj Crkvi slavi prva predbožićna Nedjelja Svetih Praotaca, u Grkokatoličkom sjemeništu u Zagrebu proslavljena je 10. obljetnica osnutka udruge “Žumberački Uskok“.

Svečano preuzeta crkva za grkokatolike Križevačke eparhije u Ljubljani

U subotu 23. studenoga u Ljubljani je na Božanskoj liturgiji sv. Ivana Zlatoustoga, koju je služio ordinarij Križevačke eparhije o. Milan Stipić u crkvi Sv. Jerneja (Bartolomeja) svečano preuzeta ta crkva koju je Ljubljanska nadbiskupija ustupila za potrebe grkokatolika u Ljubljani i okolici.

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve u sjedištu Banjolučke biskupije

Izaslanstvo Ukrajinske grkokatoličke Crkve pohodilo je 17. srpnja sjedište Banjolučke biskupije. Jedanaestorica svećenika na čelu s vladikom Josipom Miljanom iz Kijeva u Banjoj Luci sudjeluju na konferenciji o ukrajinskoj dijaspori o temi „Čuvanje kršćanskog identiteta i uloga identiteta u procesima integracije i zaustavljanju asimilacije“.

1 2