Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Stipić pohodio svećenike prijatelje fokolara iz istočne Europe

Križevci (IKA)

Od 17. do 21. veljače u sjedištu Djela Marijina (Fokolari) Mariapoli Faro u Križevcima, osamdesetak svećenika prijatelja Pokreta fokolara sudjeluje na godišnjim duhovnom vježbama s temom: „Isus u bratu".

Svećenici rimokatolici i grkokatolici su iz Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine, a na poseban su način kao članovi ili duhovnici povezani s pokretom Djela Marijina koji u Hrvatskoj ima svoj centar u biskupskoj rezidenciji u Križevcima.

U utorak 18. veljače svećenike je pohodio apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić te zajedno s njima služio Božansku litrugiju sv. Ivana Zlatoustog u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice, a liturgiju koja se služila dijelom na talijanskom, hrvatskom, staroslavenskom, rumunjskom i grčkom  pjevao je Katedralni zbor Križevci. Bratsko okupljanje  svećenika iz različitih zemalja istočne Europe prigoda je za međusobno upoznavanje i razmjenu pastoralnih iskustava u zemljama koje su tranzicijske i u kojima vjera igra veliku ulogu u životu ljudi.

Mons. Stipić ih je ohrabrio u njihovu svećeničkom poslanju i potakao ih na još veću zauzetost u službi bratu čovjeku koji je iznad svega uvijek potreban milosrdnog Krista i evanđeoskih načela za život dostojan čovjeka.