Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov kapelice Srca Isusova u Brezju obnovljene nakon požara

Brezje (IKA)

Župna zajednica u Svetom Jurju na Bregu je u petak 24. lipnja misom u župnoj crkvi svečano proslavila svetkovinu Presvetog Srca Isusova, a u nedjelju 26. lipnja blagoslovljena je obnovljena kapelica Presvetog Srca Isusova u Brezju.

Misu u župnoj crkvi sv. Jurja predslavio je domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a okupljeni vjernici častili su Srce Isusovo moleći se za župnu zajednicu i za domovinu.

U homiliji je vlč. Puškadija istaknuo značaj Ivana Krstitelja koji je najavio Isusa Krista. On je pripravio put Gospodinu pripremajući narod za dolazak Spasitelja.

Srce Isusovo stoljećima se štuje u Župi sv. Jurja, a župljani su ove godine posebno radosni što je nakon svečane euharistije blagoslovljena slika Presvetog Srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju. Na završetku slavlja vjernici su izmolili litanije na čast Srcu Isusovu i posvetnu molitvu.

Slavlje svetkovine Srca Isusova nastavljeno je u nedjelju dva dana kasnije proslavom godišnjeg proštenja u Brezju. Misa je slavljena ispred obnovljene kapelici u 11 sati, a prethodila joj je procesija ulicama Brezja u kojoj su sliku Srca Isusova nosile članice KUU-a Zasadbreg u narodnim nošnjama. Svi okupljeni štovatelji Presvetog Srca Isusova dali su slavu Bogu i zahvalili što će selo Brezje opet imati vrijednu sliku Srca Isusova.

U uvodnom dijelu vlč. Ivica Puškadija je blagoslovio kapelicu te nastavio sa slavljem mise. U homiliji je pozvao sve nazočne na obraćenje te da nastave iz godine u godinu živjeti vjeru svojih predaka koji su s mnogo ljubavi prema Bogu hodočastili u Brezje i častili Srce Isusovo koje im je pružalo nadu jer se samo tako može biti bliže Bogu i vječnom životu.

Potrebno je prihvatiti Kristov poziv i slijediti Gospodnji put mira za koji smo molili i na ovoj euharistiji – rekao je župnik Puškadija.

Na kraju mise župnik Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu i svima koji su pomogli da bi kapelica bila obnovljena, napose Općini Sveti Juraj na Bregu s načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem koji je od samog nemilog događaja prije dvije godine dao veliku podršku savjetom i financijskom pomoći, kao i župljanima i donatorima.

Svi okupljeni vjernici posebno poštovanje ponovno su iskazali litanijama i posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovu koje neka i dalje ostane naš putokaz prema spasenju i čini naša srca radosnima i spremnima za nastavak puta prema nebeskoj slavi, poručuju iz Brezja župljani župe Sveti Juraj na Bregu.