Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov obnovljene crkve Gospe Karmelske u Pirovcu

Pirovac (IKA)

Obnovljena župna crkva Gospe Karmelske u Pirovcu blagoslovljena je u subotu 24. studenoga. Svečano misno slavlje za vrijeme kojeg je blagoslovljen i oltar predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz koncelebraciju petnaestak svećenika.

Biskup je zahvalio svima koji su pridonijeli obnovi crkve u Pirovcu. Naglasio je kako je za vjernike crkva mjesto susreta s Bogom. To je mjesto koje vjernika podsjeća da se Bog utjelovio u Sinu Isusu Kristu, da je htio biti blizu čovjeku, rekao je.

„Svaka nas crkva podsjeća da nismo sami, da je Bog s nama. Zato su ljudi podizali crkve, kapelice, velebne katedrale i male križeve na križanjima, uvijek Bogu na čast jer su htjeli vidljivi Božji znak u svojoj sredini. Da se ne zaboravi! Da svakodnevne brige, poslovi, napori i razna opterećenja ne udalje čovjeka od Boga. Isto tako i radosni, veseli, slavljenički trenuci života nisu mogli proći da se Bogu ne posvete“, kazao je biskup Rogić.

Pozvao je da blagoslov obnovljene crkve Gospe Karmelske bude za tu vjerničku zajednicu „novi poticaj da živi i svjedoči svoju vjeru, savi nedjeljnu euharistiju, sakramente i druge pobožnosti. Da istinu objave Božje naviješta onima koji Boga još ne poznaju, kako bi svi porasli u vjeri i trajno osjećali da je Bog koji nas beskrajno voli uvijek tu, prisutan“.

Na kraju mise župnik u Pirovcu don Hrvoje Kolak zahvalio je inicijatorima obnove crkve Općini Pirovac i načelniku Ivanu Gulamu, Šibenskoj biskupiji i svakom pojedincu koji je pomogao obnovi.