Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen bogoslužni prostor župe Komarevo

Komarevo (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić pohodio je u nedjelju, 24. listopada Župu svete Katarine u Komarevu kako bi blagoslovio novi privremeni bogoslužni prostor.

Nakon razornog potresa u prosincu prošle godine župna crkva sv. Katarine je jako stradala, a naknadni potresi su joj nanijeli dodatna oštećenja pa je označena crvenom naljepnicom. Do izgradnje ovog prostora, župljani su misu slavili u pastoralnoj dvorani koja prostorno ne može zadovoljiti potrebe župe.

Biskup Košić u homiliji je podsjetio kako je taj dan Misijska nedjelja, nedjelja kada se vjernike poziva pomoći što više mogu jer je velik broj misionara koji mnogima pomažu u zemlji i svijetu. „Oni žive u velikoj neimaštini, ali to ih ne sprječava u pomaganju. Međutim, ne smijemo zaboraviti da smo svi mi misionari, da i nas Bog šalje u brojne misije, a da toga često nismo svjesni. Brojni misionari žrtvuju se propovijedajući gdje je to opasno, a jesmo li se i mi spremni žrtvovati i posvjedočiti za Krista? Najviše svjedočimo Krista čineći dobro, to je najveći dokaz naše vjere. U godini smo Božje riječi. Mi moramo čeznutljivo posezati neprekidno za njom. Kristovo uskrsnuće za nas je zakon. Danas nam Božja riječ govori kako će se Židovi iz sužanjstva vratiti pjevajući. Oni su se čeznuli vratiti u svoj dom i Bog ih je vratio. Isus pomaže progledati slijepom čovjeku, ali sljepoća nije samo fizička pojava. Najgore je biti slijep pored zdravih očiju. Mi moramo pozvati Krista da nam izmoli progledati što Bog od nas traži. Svoje poslanje na zemlji moramo ozbiljno shvatiti“, poručio je vjernicima biskup Košić.

Na kraju misnog slavlja domaći župnik Mirko Režić zahvalio je Sisačkoj biskupiji na brzoj izgradnji ovog bogoslužnog prostora, jednako kao i svim dobrotvorima.