Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen pokrajnji oltar bl. Alojzija Stepinca u Gornjem Knegincu

Gornji Kneginec (IKA)

Župnik Župe sv. Marije Magdalene u Gornjem Knegincu vlč. Ivica Puškadija blagoslovio je nakon mise u nedjelju, 26. studenog 2023. u župnom pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca, novopodignuti pokrajnji oltar bl. Alojzija Stepinca, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Potrebni materijal za izradu oltara darovala je Župa sv. Marije Magdalene u Knegincu, a oltar je izradio stolar, župljanin, Matija Gajski sa suprugom Nedeljkom. „Oltar je izrađen s velikom ljubavlju i trudom“, poručili su iz Župe.

Župnik Puškadija je, pak poručio, da se „upravo na ovaj veliki dan Krista Kralja, daje svim sadašnjim i budućim župljanima na čašćenje sjajni lik Crkve u Hrvata bl. Alojzije Stepinac“. Također, vlč. Puškadija najavio je izradu te postavljanje još jednog pokrajnjeg oltara i to u čast sv. Ivanu Pavlu II. zagovorniku i „prijatelju“ Hrvata. Taj oltar bi trebao biti postavljen do proslave svetkovine sv. Marije Magdalene, 22. srpnja 2024. godine. „Tada će tom cjelinom samo svetište poprimiti izgled crkve u kojoj se okuplja živa zajednica vjernika na slavlje svetih sakramanata. Bogu hvala na ovom prekrasnom daru svima nama župljanima“, poručio je župnik Puškadija.