Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljena nova kapela u Kozarici na Mljetu

Kozarica (IKA)

U mjestu Kozarica na otoku Mljetu u subotu 22. rujna, dan uoči Svjetskog dana misija, dubrovački biskup Roko Glasnović blagoslovio je novu kapelu Sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice misija, izvijestila je Župa sv. Pavla iz Babinog Polja.

Kapelu su mještani i donatori, bilo svojim radom bilo novčanim darovima, gradili još od 1979. godine. Zvono je najavilo misu, a pjevao je župni zbor sv. Pavla.

U propovijedi je biskup kazao kako je sama građevina crkve znak duhovnoga hrama sastavljenog od vjernika koji su živo kamenje. Pitanje je gdje prebiva Gospodin, upitao se biskup potičući vjernike na promišljanje o tome.

„Isus nas poučava da je to ljudsko srce koje je prihvatilo njegovu riječ“, istaknuo je dubrovački biskup. Dodao je i kako je Gospodin također tamo gdje su dvojica ili trojica sabrana u njegovo ime.

Crkva je sveto, povlašteno mjesto, naveo je biskup misao sv. Augustina. Po vjeri ljudi postaju materijal al tek zajedno ujedinjeni tvore Crkvu Božju.

S obzirom na to da je taj dan bio i spomen sv. Ivana Pavla II. biskup je, uz ostalo, napomenuo kako se dogodine navršava dvadeset godina od dolaska pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik. Biskup je u propovijedi također govorio o svetoj Tereziji i njenim svetim roditeljima kao i biografiji „Povijest jedne duše“.

Domaći župnik don Stipo Zadro zahvalio je biskupu na dolasku i blagoslovu kapele te svima koji su sudjelovali u njezinom nastajanju i gradnji, kao i onima koji su sve pripremili za proslavu ovog lijepog događaja.