Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljena novoizgrađena kapelica Sv. Josipa u Otoku

Otok (IKA)

Ispred kuće obitelji Vrbat u Otoku u subotu, 30. travnja blagoslovljena je novoizgrađena kapelica Sv. Josipa.

Kapelicu je blagoslovio otočki župnik preč. Antun Knežević te je izrazio zadovoljstvo što među tolikim kapelama, Otok sada ima i kapelu Sv. Josipa.

Naime, od dvadeset i pet, a možda i više, kapela na području Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku nijedna nije bila posvećena sv. Josipu. Sada je i ovaj veliki svetac, čuvar i hranitelj Svete obitelji, nebeski zaštitnik domovine Hrvatske, dobio svoju kapelicu u Otoku.

Kapelicu je, kao svoj zavjet, izgradila obitelj župljanina Ivana Vrbata. Na pitanje što ga je potaklo da izgradi kapelicu odgovorio je: „U našoj obitelji, otkad pamtim, na poseban način štujemo sv. Josipa kao zaštitnika kuće. Kada sam zasnovao svoju obitelj, uvijek sam nas preporučivao u zagovor sv. Josipu da nas zaštiti. Sada sam otac troje prekrasne djece, kojoj, pored moje, treba i moćnija zaštita. Pa ako je sv. Josip bio brižan poočim i čuvar malog Isusa, onda će sigurno štiti i moju djecu, suprugu i mene, a uz nas i ostale članove moje obitelji. I zavjetovao sam se da ću mu izgraditi kapelicu ispred koje u svako doba mogu stati i izmoliti milost za svoju obitelj. Blagoslovom ovoga kipa i izgradnjom kapelice iskazujemo zahvalu sv. Josipu na zaštiti našeg zajedništva u obitelji i svakodnevnom životu. A nadam se da će i poneki prolaznik zastati i zatražiti pomoć od ovoga Čuvara Svete obitelji“.

Na blagoslovu kapelice, uz obitelj Vrbat, okupila se rodbina, prijatelji i susjedi te su zajedno sa župnikom molili za zaštitu i zagovor ovoga velikog sveca.

Ključne riječi:
kapelica Otok sv. Josip