Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otok

Misa zadušnica i sprovodni obredi za vlč. Miju Šibonjića

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Mijo Šibonjić, Otočanin s posljednjom službom u Župi sv. Roka u Luki kod Zlatara, koji je preminuo u Otoku u noći sa 7. na 8. prosinca u 68. godini života i 42. godini svećeništva, ukopan je u četvrtak, 9. prosinca na otočkom Gradskom groblju.

20. obljetnica FRAMA-e u Otoku

Na večernjoj misi pod geslom „Vi ste sol zemlje i svjetlo svijeta“ u subotu, 6. veljače dalo je ili obnovilo obećanja osamnaest framaša Župe svetog Antuna Padovanskog u Otoku, a ujedno je proslavljena 20. obljetnica djelovanja te FRAMA-e.

Adventska akcija Caritasa Župe Otok

I ove godine u adventsko vrijeme Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog u Otoku organizirao je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći u hrani i kućnim potrepštinama za potrebe župnog Caritasa i Pučke kuhinje u Vinkovcima.

Obljetnica pogibije prvih hrvatskih ratnih zrakoplovaca

U župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku u srijedu 2. prosinca održan je komemorativni skup 29. obljetnice pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca Domovinskog rata: Marka Živkovića, Mirka Vukušića, Rade Grive, Ante Plazibata te svih branitelja Otoka.

Vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili svete Joakima i Anu

Svečanim misnim slavljem koje je pred crkvom sv. Fabijana i Sebastijana predvodio dekan Bračkoga dekanata Ivica Huljev i tradicionalnom procesijom s kipom sv. Ane ulicama mjesta, vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili su u nedjelju navečer 26. srpnja svetkovinu sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije.

1 2