Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otok

Vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili svete Joakima i Anu

Svečanim misnim slavljem koje je pred crkvom sv. Fabijana i Sebastijana predvodio dekan Bračkoga dekanata Ivica Huljev i tradicionalnom procesijom s kipom sv. Ane ulicama mjesta, vjernici Donjega Humca na otoku Braču proslavili su u nedjelju navečer 26. srpnja svetkovinu sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije.

Proslava sv. Antuna Padovanskog u Đakovu i Otoku

Na spomen svetog Antuna Padovanskog u subotu, 13. lipnja đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je u Đakovu koncelebriranu misu na vanjskom oltaru samostanske ljetne terase pri Centru i Udruzi “Amadea”.

Misa na Dan Vukovarsko-srijemske županije

Na spomendan sv. Martina, biskupa, nebeskog zaštitnika Vukovarsko-srijemske županije, 11. studenoga u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku slavljena je svečana misa u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije.

Misijska nedjelja u župi Otok

I ove godine je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku u nedjelju 20. listopada na jutarnjem misnom slavlju svečano proslavljena Misijska nedjelja. Prigodnim programom svoj doprinos slavlju dali su vjeroučenici petih i sedmih razreda, a pripremila ih je s. Marta Kovačić.

Nedjelja zahvalnica u Otoku

U nedjelju, 13. listopada u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku na misnom slavlju u 10 sati slavila se Nedjelja zahvalnica.

Proslava sv. Antuna Padovanskog u Otoku

U četvrtak, 13. lipnja otočka Crkva - župna zajednica i Grad Otok slavili su svojega nebeskog zaštitnika sv. Antuna Padovanskog. Za ovo slavlje pripravljali su se tijekom trinaest utoraka molitvom, postom i djelima milosrđa, a na samu svetkovinu slavljene su tri mise. Predvoditelji su bili: vlč. Željko Šimić, župnik u Drenovcima, vlč. Mario Brkić, župnik u Sarvašu i vlč. Nikola Kaurin, župni vikar u Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, koji je blagoslovio djecu i ljiljane.

1 2