Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: otok

Komemoracija za poginule zrakoplovce u Otoku

U Otoku je u subotu, 2. prosinca obilježena 32. obljetnica pogibije prvih zrakoplovaca Domovinskog rata: Mirka Vukušića, Marka Živkovića, Rade Grive i Ante Plazibata te svih pokojnih branitelja Grada Otoka, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji u Otoku

Ikona Blažene Djevice Marije, Kraljice Franjevačke obitelji Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u ponedjeljak, 13. veljače 2023. iz Vinkovaca je prenesena u župnu crkvu sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Obećanja otočkih framaša

Pod geslom „Zaista je Gospodin bio ovdje, a ja to nisam znao“, jedanaestero framaša Župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka, u subotu, 4. veljače obnovilo je ili prvi put dalo obećanja da će narednu godinu živjeti evanđelje.

Komemoracija za prve poginule zrakoplovce u Domovinskom ratu

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku 2. prosinca započeo je komemorativni skup u povodu obilježavanja 31. obljetnice pogibije prvih ratnih zrakoplovaca u Domovinskom ratu: Marka Živkovića, Mirka Vukušića, Rade Grive i Ante Plazibata, te svih branitelja Otoka.

Katehetska nedjelja u Otoku

Katehetska nedjelja, uz zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine, proslavljena je u nedjelju 25. rujna u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Mlada misa vlč. Antuna Nikolića

Mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Antun Nikolić predslavio je u nedjelju 17. srpnja mladu misu u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, pod geslom „Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas“.

Misno slavlje u prigodi Dana grada Otoka

Dan grada Otoka slavi se 13. srpnja, na svetkovinu Majke Božje Bistričke, a proslava je započela misnim slavljem koje je u nedjelju, 10. srpnja predvodio župnik i dekan Otočkog dekanata preč. Antun Knežević.

Župa Otok proslavila župnu svetkovinu sv. Antuna

Vjernici iz Župe Otok župnu svetkovinu Sv. Antuna Padovanskog u ponedjeljak 13. lipnja proslavili su središnjim misnim slavljem koje je predvodio je vicerektor Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu vlč. Krešimir Čutura.

1 2 3