Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja otočkih framaša

Otok (IKA)

Pod geslom „Zaista je Gospodin bio ovdje, a ja to nisam znao“, jedanaestero framaša Župe sv. Antuna Padovanskog iz Otoka, u subotu, 4. veljače obnovilo je ili prvi put dalo obećanja da će narednu godinu živjeti evanđelje.

Nakon pandemijskog vremena članovi Frame su svečanije proslavili ovaj važan događaj, pa su ugostili veliki broj framaša s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na svečanosti su sudjelovale skupine iz Đakova, Požege, Belišća, Našica, Osijeka, Borova Naselja, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca predvođene svojim duhovnim asistentima. Prije početka misnog slavlja framaše i njihove voditelje, časne sestre i redovnike, pozdravio je i zaželio dobrodošlicu domaći župnik preč. Antun Knežević izražavajući radost zbog velikog broj mladih. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Mislav Lukačević iz Borova Naselja, a koncelebrirali su domaći župnik i još petorica svećenika i redovnika franjevaca.

Tumačeći pročitani ulomak evanđelja da su Isusovi učenici sol zemlje i svjetlo svijeta, fra Mislav je u propovijedi rekao: „Da bismo shvatili današnju riječ koju nam Crkva stavlja kao duhovnu hranu, trebamo postaviti temelj. Temelj nam otkriva evanđelje. Temelj je Bog. Ako si ti sol zemlje, onda je pitanje tko te stavio tamo, ili ako si svjetlo koje gori, onda je pitanje tko te zapalio. Nisi sam od sebe, i nisi sam za sebe. S temeljem koji smo si postavili odgovaramo da je to Otac na nebesima, on me je stavio kao sol u zemlju, on me je zapalio. Ove metafore, da smo sol i svjetlo vrijede za svakoga od nas, a danas na jedan poseban način za ove naše framaše. Imamo i Svjetlo. Svjetlo je Put. Mi smo pozvani od Boga, da drugima, ne sebi, nego drugima budemo kvalitetni put do Oca koji je na nebesima.“

Nakon službe riječi jedanaestero framaša dalo je obećanja da će živjeti evanđelje narednih godinu dana, što znači do sljedeće obnove. Framaše je za ovu svečanost pripravljala i animirala s. Rafaela Jozić, voditeljica Frame Otok. Pjevanjem je predvodio župni Zbor mladih „Gracija“. Nakon misnog slavlja u kripti je slijedio umjetnički program koji su pripravili domaći framaši i njihova voditeljica te domjenak koji su pomogli organizirati župljani Otoka.