Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljena obnovljena kapela Srca Isusova kod sestara milosrdnica u Rijeci

Rijeka (IKA)

U Samostanu Majke Dobroga Savjeta u Rijeci, Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova 7. lipnja, blagoslovljena je obnovljena kapela Srca Isusova.

Kapela je blagoslovljena tijekom euharistije koju je predslavio riječki nadbiskup mons. Mate Uzinić. U homiliji je podsjetio na riječi sv. Vinka Paulskog o molitvi. „Treba ostaviti molitvu, ostaviti Gospodina, da bismo krenuli u susret braći i sestrama. Ali, upravo zato što smo tu, s Gospodinom, treba to uvijek ponovno činiti na bolji način. Neka ovaj obnovljeni prostor vama sestrama, ali i studenticama, pomogne da možete svjedočiti Božju ljubav. Da na mjestima života, djelovanja i studija svjedočite ljubav kojom vas Krist ljubi“, naglasio je.

Obnova kapele dio je proširenja Doma za studentice „Sv. Vinko“ koji djeluje u sklopu samostana. Projekt je osmislila arhitektica Vera Klepej Turnšek, a umjetničke slike Srca Isusova, sv. Vinka Paulskog i sv. Lujze de Marillac te drveni križ, djelo su umjetnika Aleksandra Zvjagina. Praćenje i izvedbu obnove nadzirao je arhitekt Igor Rožić.