Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljena slika Milosrdnog Isusa

Slavonski Brod (IKA)

Druga vazmena nedjelja, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Bijela nedjelja ili Nedjelja Božjeg Milosrđa, posebno je svečano 11. travnja proslavljana u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu gdje je na jutarnjoj misi domaći župnik Krunoslav Karas blagoslovio sliku Milosrdnog Isusa.

Promišljajući u propovijedi o beskrajnom milosrđu Božjem župnik Karas pozvao je svoje župljane da s vjerom zazivaju Božje milosrđe na svoj život napose kroz zaziv u krunici Božjeg milosrđa „O, krvi i vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe“. Posvijestio je također da kao kršćani ne bi nikada smjeli pasti u očaj, u beznađe.

„Isus je rekao sv. Faustini da je Božje milosrđe neizmjerno. Stoga, nema toga što ti Gospodin ne bi oprostio. Nema te milosti koju ti On ne bi iskazao, ako mu s vjerom zavapiš i pokaješ se za svoje grijehe. Ovaj nas dan treba podsjetiti da u Božjim očima nitko nije izgubljen, nitko za njega nije otpisan te da svi imamo mjesta u njegovom probodenom srcu“, naglasio je župnik Karas. Kroz jedno osobno svjedočenje to je i potkrijepio te pozvao župljane da svaki dan u ili oko 15 sati mole krunicu Božjeg Milosrđa. Poslije mise slijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vjernici su tijekom cijeloga dana imali priliku u tišini pomoliti se pred netom blagoslovljenom slikom koja im je, postavljena uz oltar, odsada izložena na javno štovanje. Sliku su župljani nabavili svojim darovima.