Budi dio naše mreže
Izbornik

Bogojavljenski navještaj Vazma za 2023.

Đakovo (IKA)

Svećenik na specijalizaciji crkvene glazbe vlč. Bruno Diklić, u suradnji s pomoćnim đakovačko-osječkim biskupom Ivanom Ćurićem, i ove je godine kao pomoć svećenicima i đakonima pripremio predložak s notama za pjevanje Bogojavljenskoga navještaja Vazma, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Riječ je o drevnom običaju Crkve da na svetkovinu Bogojavljenja, odmah poslije navještaja Evanđelja, proglasi svetkovanje Vazma i tijek liturgijske godine. Sadržaj i značenje ovog liturgijskoga čina, upravo na Bogojavljenje, žele na poseban način liturgijsku zajednicu podsjetiti na da su božićna otajstva upućena i usmjerena prema „vazmenim blagdanima“, koji predstavljaju središte sveukupnoga kršćanskoga svetkovanja.

Upravo taj sadržaj na svoj način izriče i simbolika darova što su ih trojica mudraca prinijeli Spasitelju. Priređeni predložak slijedi oblik pjevanja Navještaja u đakovačkoj katedrali, s prilagođenim završetkom koji omogućuje zaključni „Amen“ cijele sabrane zajednice, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Pripremljeni sadržaj možete preuzeti na sljedećoj poveznici: Bogojavljenski navještaj Vazma za 2023.