Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna čestitka ministra obrane i načelnika Glavnog stožera hrvatskim vojnicima u međunarodnim operacijama i misijama

Zagreb (IKA)

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih RH admiral Robert Hranj, putem video linka iz Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera OS RH u utorak 22. prosinca uputili su čestitke povodom božićnih i novogodišnjih blagdana pripadnicima Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, stoji u priopćenju Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Razgovoru s ministrom Banožićem i admiralom Hranjem putem video veze prisustvovali su pripadnici 34. hrvatskog kontingenta u NATO vođenoj operaciji KFOR, pripadnici 4. hrvatskog kontingenta u NATO misiji NMI Irak, 7. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj, kao i pripadnici u mirovnoj operaciji UN-a MINURSO u Zapadnoj Sahari.

Ministar Banožić se zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske što u ovim izazovnim vremenima, gdje se cijeli svijet suočava i pokušava iznaći načine za što uspješniju borbu protiv pandemije koronavirusa, i dalje profesionalno, uzorno i časno služe Hrvatskoj vojsci te doprinose očuvanju mira i sigurnosti u različitim dijelovima svijeta.

Također, zahvalio se na trudu, zalaganju i odgovornosti te što predstavljaju Hrvatsku u svijetu onako kako to Hrvatska i zaslužuje.

Ministar Banožić: Hrvatska vojska je u ispunjavanju zadaća iznimno cijenjena među saveznicima

“Vjerujem kako biti odvojen od obitelji i svojih najmilijih, posebno u ovo blagdansko vrijeme, nije jednostavno. Međutim, još jednom ste pokazali svu snagu i hrabrost hrvatskog vojnika i upravo zbog toga, na nama je odgovornost nastaviti razvijati i modernizirati Hrvatsku vojsku i jačati njene sposobnosti”, rekao je ministar Banožić poručivši kako je Hrvatska vojska u ispunjavanju zadaća iznimno cijenjena među saveznicima.

Zaključio je kako mu je čast što hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima može zaželjeti mirne i blagoslovljene blagdane. Poželio im je zdravlje i uspjeh i u nadolazećoj 2021. godini.

Admiral Hranj: Naš vojnički poziv je poziv služenja, prije svega svom narodu i Domovini

Tom prigodom, admiral Hranj je kazao kako su u Hrvatskoj vojsci ljudi najveća vrijednost i najveći potencijal. U ovim blagdanskim danima zajedništva, zahvalio je svima koji su svojim primjerom, predanošću i načinom života i rada pridonijeli postignućima Hrvatske vojske u zemlji i inozemstvu.

“Nastavimo i dalje svojim znanjem, svojom humanošću, spremnošću i svojim organizacijskim sposobnostima doprinositi izgradnji bolje budućnosti za sve nas, izgradnji mira, pravednosti, solidarnosti i tolerancije. Naš vojnički poziv je poziv služenja, prije svega svom narodu i Domovini, ali i služenja miru i potpori izgradnje mira diljem svijeta”, rekao je admiral Hranj i na kraju svima poželio sretan i radostan Božić te zdravu, veselu i uspješnu 2021. godinu, piše u utorak 22. prosinca priopćenju Ministarstva obrane Republike Hrvatske.