Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna večer u Bogoslovnom sjemeništu

Đakovo (IKA)

Tradicionalna Božićna večer održana je 20. prosinca u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu.

Na samoj večeri su prisustvovali đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, pomoćni biskup Ivan Ćurić, v. d. dekana KBF-a u Đakovu dr. sc. Ivica Pažin, poglavari Bogoslovnog sjemeništa predvođeni rektorom preč. dr. Stjepanom Radićem, profesori i svećenici središnjih nadbiskupijskih ustanova i Milosrdne sestre sv. Križa koje djeluju u Bogoslovnom sjemeništu i središnjim ustanovama.

Program su animirali bogoslovi druge godine, a on je bio ispunjen sviranjem i pjevanjem božićnih pjesama, recitacijama tradicionalnih slavonskih pjesama, unošenjem slame i samim igrokazomkoji je imao za cilj prikazati važnost zajedništva u ljudskom životu i ujedno radost i veselje koje donosi mali Božić u naša srca i domove.

Nakon igrokaza uslijedilo je čitanje božićnih čestitki hrvatskih biskupa i redovničkih zajednica, ali i bogoslova, svećenika i časnih sestara. Mons. Ivan Ćurić je u nadbiskupovo ime svima prisutnima čestitao Božić i podijelio nekoliko misli o biti Božića i zajedništva, ujedno je biskup predstavio i adventsku pjesmu „U zimskoj noći“.