Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni broj časopisa „Caritas“

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izišao božićni broj časopisa „Caritas“, kojim Caritas Zagrebačke nadbiskupije informira o svojemu radu volontere, darovatelje, suradnike i partnere, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Bogati sadržaj donosi sljedeće teme: Humanitarna akcija „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“; 50. obljetnica Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu; Susret kardinala Bozanića i korisnika Kuće sv. Franje; „Gozba ljubavi“ u Caritasovoj kući u Brezovici; Suradnja Caritasa za dobrobit beskućnika; Pomoć obiteljima hrvatskih branitelja; 6. svjetski dan siromaha; Projekt „Caritas – ne riječima, već djelima II“; Donacija prigodom Kurban bajrama; Zahvala Hrvatima iz Amerike; Nacionalni, nadbiskupijski i župni Caritasi zajedničkim snagama pomažu obitelji u potrebi; Duhovna obnova i Međunarodni dan volontera; Nedjelja Caritasa – prigoda povezivanja u dobru…

Osim navedenoga, tiskovina donosi i lijepa svjedočanstva korisnika, volontera i posvojitelja te zanimljive izvještaje zaposlenika o suradnji, izobrazbi i raznim projektima.

Časopis se za slanje poštom pripremao 15. i 16. prosinca u Prihvatilištu za beskućnike, a Caritasovim korisnicima tom prilikom pomogla su i trojica bogoslova, u okviru socijalno-karitativnog praktikuma.

Svi koji nisu u mogućnosti doći do tiskanog primjerka časopisa, koji se, osim poštom, dijeli i vjernicima u nekim župnim crkvama te darovateljima u Caritasovim kućama i službama, mogu prelistati digitalno izdanje na donjoj poveznici.

https://issuu.com/caritaszg/docs/221213_casopis_caritas_crop