Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni koncert „Adeste fideles“ održan u Mačkovcu

Mačkovec (IKA)

Božićni koncert „Adeste fideles“ održan je na blagdan sv. Ivana evanđelista, 27. prosinca u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mačkovcu kod Čakovca.

Okupili su se brojni vjernici i zaljubljenici u prigodne božićne pjesme. Na samome početku programa novoosnovani Župni zbor djece i mladih otpjevao je dvije božićne pjesme „Isus se rodio“ i „U noći zvjezdanoj“ i izmamili veliki pljesak i srdačnu podršku njihovom daljnjem radu. Dječji zbor vodi župljanka Emina Božić, odgojiteljica u vjeri, a na orguljama ih je pratila Magdalena Marija Kočila, studentica glazbe na „Mozarteumu“ u Salzburgu i donedavno orguljašica u župi.

Nakon djece „riječ“ je preuzela Ženska vokalna skupina Pučpuljike (domaći naziv za prepelicu). Započele su sa skladbom „Amazing grace“ (John Newton, Chris Norton i Leroy Johnson), a potom je uslijedio niz tradicionalnih božićnih pjesama: „Prva je vura“ (hrvatski pučki napjev iz Turopolja), „Dete milo“ (međimurska božićna), „Oj pastiri“ (tradicionalna božićna), „Pjesma k mladom ljetu“ (božićna narodna), „Kirie eleison“ (tradicionalna božićna) te „Adeste fideles“ (John Reading i Janez Močnik).

Za sam kraj uslijedila je ukrajinska pjesma „Ščedryk“ (Mykola Leontovich) i „O holy night“ (Adolphe Adam, Linda Chapman i Bonne Heidenreich), kao i „Radujte te narodi“ te „U to vrijeme godišta“ i „Veseli se Majko Božja“. Pjevanje je na klavijaturama pratio Danijel Marijo Novak, a nekoliko je skladbi na saksofonu pratio Krunoslav Lajtman. Cjelokupni program vodila je Katja Premuš.