Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni koncert u Supetru

Supetar (IKA)

Božićni koncert pod nazivom "Radujte se" održan je već tradicionalno na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, u srijedu 26. prosinca, u crkvi Navještenja Marijina u Supetru na otoku Braču. Koncert je okupio glazbene sastave toga bračkoga grada, a održan je u nazočnosti brojnih posjetitelja.

Pozdravljajući okupljene u središnjoj gradskoj crkvi, mladi supetarski župnik i dekan Bračkoga dekanata Toni Plenković ustvrdio je kako je tradicionalno okupljanje na blagdan sv. Stjepana nastavak slavlja božićne radosti.

“Božić je blagdan koji inspirira ono dobro u nama. Božić je blagdan koji potiče u nama dobro”, poručio je okupljenima. Podsjetio je pritom na riječi splitskoga teologa dr. fra Špire Marasovića koji je, kako je rekao, isticao da Božić nije uspavanka, nego budnica koja nas poziva “da gledamo Onoga koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja došao na ovaj svijet i da pokušavamo u svojim životima činiti ono što je On činio, donositi dobro, ljubav, milosrđe i spasenje”. Neka nas i ovaj koncert razbudi i potakne na dobro, poručio je svećenik Plenković.

Koncert je otvorio Mješoviti župni zbor Sv. Cecilije iz Supetra, izvevši pjesme “O pastiri, vjerni čuvari i “Adeste fideles”. Crkveni zbor nastupio je pod ravnanjem s. Dominike Šašo. Nastupile su, zatim, muške klape, “Morbin” iz Nerežišća i “Turanj” iz Supetra, ženska klapa “Alegrija” te Tamburaški orkestar Supetar kojim je ravnao Danijel Kelava, profesor iz Osnovne škole u Supetru. Koncertna večer zaključena je zajedničkom izvedbom božićne pjesme “Radujte se, narodi” svih sudionika pred središnjim oltarom supetarske crkve.

Ključne riječi:
Božić koncert Supetar