Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićno vrijeme u župi Domaslovec zaključeno oratorijem i koncertom

Samobor (IKA)

Na kraju božićnog vremena u Župi Krista Kralja u Domaslovcu, u četvrtak 4. siječnja 2024., održan je prvi zimski oratorij, a na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja, božićni koncert.

Oratorij su organizirali mladi župni animatori i župni upravitelj Ante Bojanić. Susret je počeo molitvom i himnom susreta „Moj put“. Sudjelovalo je 52 djece u dobi od 6 do 13 godina. Za zaštitnicu oratorija uzeta je sv. Mala Terezija i njezino geslo: „Krist je moja ljubav, on je cijeli moj život.“ Djeca su bila podijeljena u pet skupina, prema dobi. Animatori su skečom, križaljkama, igrama i prezentacijama upoznali djecu sa sv. Malom Terezijom.

Program je nastavljen kreativnim aktivnostima, igrama, plesovima, molitvom i pjesmom. Susret je završio molitvom i plesom uz himnu oratorija.

Posljednjeg dana božićnog vremena, nakon nedjeljne večernje mise održan je božićni koncert župnih zborova. Repertoar je bio sastavljen od pučkih popijevki, tradicionalne božićne glazbe i modernijih šansona izvedenih na različitim instrumentima. Između nastupa triju župnih zborova – zbora mladih Adonai, dječjeg zbora i zbora odraslih, predstavila su se i djeca i mladi izvedbama na trubama i bisernici. Također su s klarinetom i trubama bili pratnja zborovima.

„Čuli smo u zadnjim tjednima mnogo puta o glasu – glasu anđela, glasu s neba… Glas je kanal koji nam je Gospodin dao da ga možemo slaviti“, poručio je vlč. Bojanić. Dodao je da treba zahvaliti onima koji su svoj glas posudili Gospodinu i postali njegov glas u slavljenju.

Koncert i božićno vrijeme završeni su zajedničkom izvedbom pučke božićne pjesme O pastiri, čudo novo.