Budi dio naše mreže
Izbornik

Bratovština festanjula misom započela okupljanja ususret novoj Festi

Dubrovnik (IKA)

Uoči skupštine Bratovštine festanjula sv. Vlaha, kojom započinju okvirne organizacijske pripreme za Festu sv. Vlaha 2023. godine u Dubrovniku, članovi bratovštine su se u nedjelju, 30. listopada okupili u zbornoj crkvi sv. Vlaha na euharistijskom slavlju koje je predvodio dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uz koncelebraciju novog rektora crkve mons. Ivice Pervana, generalnog vikara biskupije.

Evanđeoski ulomak donio je zgodu sa Zakejem koji se penje na smokvu kako bi vidio Isusa i nakon susreta s njim doživljava obraćenje. Zakej je bio uspješan u životu prema ljudskim kriterijima, ali nije bio sretan. „Zakej nema mira, ali ne miri se sa svojom sudbinom. On traži. U tome je njegova velika zasluga i njegovo poštenje, doveo je u pitanje samoga sebe“, kazao je biskup u homiliji.

Tumačeći nadalje evanđelje biskup Glasnović je poručio okupljenim vjernicima da ne bježe od istine jer je ona, ma kakva bila, dobra te da ne propuste susresti Krista kada prolazi njihovim životom.

Rektor Pervan je zahvalio biskupu na predvođenju ovog slavlja za festanjule i njihove obitelji te najavio kako će se nakon mise održati redovita skupština festanjula kojom započinju ozbiljnije pripreme za novu Parčevu festu.

Liturgijsko pjevanje animirala je profesorica Maja Marušić s pjevačima.