Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Rijeka pomaže obiteljima u opremanju školaraca i poziva građane da se priključe akciji

Rijeka (IKA)

Početak školske godine veliki je udarac za kućni budžet, osobito obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Caritas Riječke nadbiskupije pokrenuo je akciju prikupljanja donacija i podjele paketa bilježnica i školskog pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Prošle godine podijeljena su 23 paketa za osnovnoškolce i 15 paketa za srednjoškolce, a ovih dana podijeljeni su prvi paketi obiteljima koje Caritas ima u evidenciji. Ravnateljica riječkog Caritasa s. Marija Faustina Kovačević poručuje kako je ove godine potreba veća i pozivaju se građani na uključenje u akciju riječkog Caritasa.

Do nedjelje 1. rujna moguće je uplatiti namjensku donaciju na račun Caritasa HR 88 2340009 11000 72735, s naznakom „za školarce“.

Prikupljenim novcem kupit će se bilježnice i školski pribor. “U našoj evidenciji postoji lista obitelji kojima pomažemo. To su uglavnom obitelji s više djece, obitelji sa samohranim ili bolesnim roditeljima koji nemaju prihode. Naravno, ukoliko je netko u potrebi, a do sada nije bio u evidenciji Caritasa, može nam se javiti i mi ćemo mu pomoći u okviru naših mogućnosti”, izjavila je s. Kovačević. Paket za osnovnu školu sadrži bilježnice, školski pribor za likovni i geometriju, a za srednju školu bilježnice.

Caritas Rijeka posreduje i u razmjeni rabljenih udžbenika pa svi koji žele mogu donijeti stare školske knjige u Caritas na Škurinjama radnim danom od 8 do 15 sati ili subotom od 8 do 12 sati, kao i potražiti neku koja im je potrebna.