Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas uređuje novo blagovalište u Omišu

Omiš (IKA)

Fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, posjetio je u četvrtak 13. listopada buduće novo blagovalište Caritasa Splitsko–makarske nadbiskupije u Omišu.

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u sklopu svog djelovanja već godinama u blagovalištu u Splitu svakodnevno hrani 130 osoba. Kako bi odgovorio na potrebe ljudi u lokalnoj zajednici te šireći svoje karitativno djelovanje, pokrenuo je otvaranje još jednog blagovališta, i to u Omišu. Caritasovo blagovalište u nastajanju otvara se na vrlo frekventnoj lokaciji u gradu, a nastojat će odgovoriti na potrebe siromašnih građana i tako korisnicima pružiti novu, dosad nepostojeću socijalnu uslugu razvijajući pritom svoju novu karitativnu djelatnost.

Pripremljene obroke korisnici će moći pojesti u uređenom blagovališnom prostoru, ali će ih Caritas također distribuirati osobama koje u okolici Omiša žive u siromaštvu i osamljenosti, što će biti prigoda i za posjet. Osim dnevnih toplih obroka u novom će se prostoru prikupljati i odjeća i poticati građane na uključivanje u karitativni rad i volontiranje.
Fra Tomislav Glavnik, nakon susreta sa splitsko-makarskim nadbiskupom Draženom Kutlešom i posjeta djelatnicima Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije u njihovim prostorijama u Splitu, s ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije Denisom Maslovom obišao je prostorije budućeg blagovališta u Omišu, koje je trenutačno u fazi obnove i prilagođavanja novoj djelatnosti. U financiranje blagovališta velikodušno se uključio Hrvatski Caritas te Splitsko–makarska nadbiskupija u skladu sa svojim mogućnostima.
Svi koji žele podržati ovaj projekt mogu uplatiti svoju donaciju na račun: IBAN: HR 2923400091100092615;  uz opisom plaćanja „Blagovalište Omiš“.