Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zadarske nadbiskupije i Udruga sv. Jeronim dobitnici Godišnje nagrade za humanitarni rad

Zagreb (IKA)

U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i dodjela Državne nagrade za humanitarni rad u 2018. godini, održat će se u ponedjeljak 10. prosinca u 12 sati u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu.

Državna nagrada za humanitarni rad u 2018. godini, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, u kategoriji Nagrada za životno djelo dodijelit će se Josipu Petraču iz Zagreba, dok će se Godišnje nagrade dodijeliti Caritasu Zadarske nadbiskupije iz Zadra, Udruzi Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice i Željku Đekiću iz Vukovara.

Nagrade laureatima uručit će državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa.

Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se u dvije kategorije: Nagrada za životno djelo koja se dodjeljuje fizičkoj osobi za trajan doprinos razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada te Godišnja nagrada koja se dodjeljuje pravnoj ili fizičkoj osobi za iznimna postignuća u području humanitarnog rada.

Državna nagrada za humanitarni rad najveće je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.