Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Kajak kanu klub „Mladost“ organizirali veslanje za djecu

Zagreb (IKA)

Kajak kanu klub „Mladost“ iz Zagreba u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije je u subotu 4. svibnja na zagrebačkom Jarunu organizirao veslanje u okviru projekta „Paddle for the Earth“, objavljeno je na stranici zagrebačkog Caritasa.

U aktivnosti je sudjelovalo više od dvadeset sudionika, uglavnom djece. „Smijeh i radost odjekivali su duž jezera dok su sudionici uživali u veslanju i istraživali ljepotu jezera, a glavna atrakcija dana bila je vožnja u otvorenom kanuu, popularno nazvanom dragon boat. Ova tradicionalna kineska disciplina veslanja pružila je svima priliku da se okušaju u timskom radu i uživaju u dinamičnom ritmu veslanja. Sve ovo nije bila samo zabavna avantura već je bila i prilika za osvježenje uma i tijela u prirodi te za podizanje svijesti o važnosti brige za okoliš“, izjavio je po završetku kajakaške aktivnosti voditelj projekta Filip Karamarko. Najavio je nastavak održavanja takvih programa te je posebno zahvalio Kanu klubu „Končar“ za pomoć.

Uz Caritas Zagrebačke nadbiskupije, partneri Kajak kanu kluba „Mladost“ u projektu „Paddle for the Earth“ su „Budapest Association for International Sport“ iz Mađarske i Kajakaško društvo „Brkati Som“ iz Slovenije.

Projekt nastoji približiti ljepotu prirode i sve potaknuti na aktivno sudjelovanje u njezinoj zaštiti. Financiran je sredstvima Europske unije (EACEA – European Education and Culture Executive Agency; Erasmus+; EU Solidarity corps, A.3-Erasmus Mundus, Sport).