Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao donaciju Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te korisnicima usluge „Pomoć u kući“

Zagreb/Zabok (IKA)

Povodom Svjetskog dana bolesnika Caritas Zagrebačke nadbiskupije predao je u srijedu, 7. veljače 2024. donaciju Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te pripremio prigodne poklone za oko 30 korisnika usluge „Pomoć u kući“ koje je besplatno dostavila tvrtka „Glovo“, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Donaciju pamučnih majica, pelena te higijenskih potrepština u ime zagrebačkog Caritasa predala u Zaboku voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov u pratnji dvoje zaposlenika, a na donaciji je zahvalio ravnatelj Bolnice Tihomir Vančina.

Prilikom primopredaje, voditeljica Parlov prenijela je pozdrave ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelene Lončar te naglasila da je povod te donacije – Svjetski dan bolesnika –  istaknuvši posebice dio prigodne poruke pape Franje, u kojoj on potiče da se liječenje ne smije svesti na „samo zdravstvene usluge“, već mora biti popraćeno „terapijskim savezom“ između liječnika, pacijenta i člana obitelji.

Nakon primopredaje donacije, goste iz Zagreba i predstavnike Caritasa Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, voditelja Marka Bilića i njegova zamjenika Zdravka Novoselca, ugostili su pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Danica Horvat i magistra sestrinstva u jedinici za kvalitetu zdravstvene skrbi Ivanka Tomek. Nakon razgovora, tijekom kojega su razmijenili iskustva u radu, gosti su posjetili Odjel za pedijatriju zabočke bolnice.

Ovogodišnji XXXII. Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.