Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasovi korisnici hodočastili u Mariju Bistricu

Marija Bistrica (IKA)

Četiri majke sa svoje šestero djece i dvije žene bez djece iz Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u pratnji Caritasovih zaposlenica posjetili su 21. kolovoza Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Srdačno ih je dočekao preč. Domagoj Matošević, bistrički župnik i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke. U prvom dijelu duhovnog programa imali su pobožnost Križnoga puta, a zatim su sudjelovali na misi.

Objed koji su pripremile u Sigurnoj kući korisnice zagrebačkog Caritasa, sa zahvalnošću Bogu blagovali su na livadi podno Križnog puta.
Zatim su posjetili Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca, u kojemu ih je dočekala priorica s. Marija Petra od Presvete Euharistije. O redovničkom životu u Karmelu goste je upoznala s. Marija Filomena od Dragog Boga. Govorila im je o međusobnom pomaganju, razumijevanju i pouzdanju u »Boga koji je sama Ljubav« te ih je ujedno ohrabrila svojom vedrinom, ljubavlju i vjerom u »dragog Boga koji je naš Otac i koji nas ljubi«. Karmelićanke su hodočasnike počastile sokom i kolačima, a na odlasku su im darovale monografiju »Odškrinuta vrata« za uspomenu na susret s njima.
Na povratku iz Marije Bistrice Caritasovi hodočasnici su razgledali perivoj župne crkve Sv. Katarine u Stubičkim Toplicama te Betlehemsku špilju s trajnim postavom jaslica i Kristova groba.
Većina Caritasovih korisnica iz Sigurne kuće nikada nije bila u Hrvatskom Zagorju i Mariji Bistrici, a oduvijek su imale želju tako da im se ona sada ispunila. Također nikada nisu imale priliku upoznati karmelićanke i biti u njihovom samostanu pa su one i njihova djeca obogaćeni i za to duhovno iskustvo, izvijestili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.