Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka biskupa Svaline mons. Štironji

Srijemska Mitrovica (IKA)

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina uputio je čestitku imenovanom porečkom i pulskom biskupu Ivanu Štironji koju donosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine biskupe,
dragi Ivane!

Radost mi je da Vam mogu čestitati na imenovanju za biskupa Porečke i Pulske biskupije. Kako ste sami rekli, na dan imenovanja, u vašoj zahvali i oproštajnom govoru: „Vjera u Providnost i vodstvo Duha Svetoga ulijeva mi nadu da će Bog koji preko Crkve poziva daje i snagu svima onima koji u njega vjeruju i pristupaju mu s ljubavlju.“ U Vašem imenovanju za biskupa Porečkog i Pulskog prepoznajem širinu i snagu Crkve, u kojoj sam Gospodin po djelovanju Duha Svetoga čini ono što je njegova volja.

Zahvalan sam dobrome Bogu da smo kroz, istina kratko vrijeme, surađivali u Međunarodnoj biskupskoj konferenciji sv. Ćirila i Metoda. Vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i dalje, na dobrobit naših biskupija i cijele Crkve.

Zajedno s mons. Đurom Gašparovićem, svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, kao i sa svim vjernicima Srijemske biskupije molim za Vas i Vašu službu Božji blagoslov, po zagovoru sv. Tome Apostola, sv. Maura, biskupa i mučenika, blaženog Miroslava Bulešića, Blažene Djevice Marije – naše čudotvorne Gospe Tekijske, i svih svetih Srijemskih mučenika!

Ad multos annos!

✠ Fabijan Svalina
biskup koadjutor srijemski