Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka mons. Gjonlleshaja novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu

Kotor (IKA)

Prenosimo čestitku apostolskog upravitelja Kotorske biskupije i barskog nadbiskupa Rrok Gjonlleshaj upućenu novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu Zdenku Križiću.

Poštovani imenovani nadbiskupe mons. Križiću,

Veoma me je obradovala vijest da Vas je Sveti Otac Franjo imenovao splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom. Nakon dugogodišnjeg plodnog pastirskog rada u Gospićko-senjskoj biskupiji, Božja Vas je providnost uputila vjernicima, svećenstvu i redovništvu drevne Splitske Crkve, s kojom je i Crkva Kotorska oduvijek njegovala veze kršćanske ljubavi i crkvene povezanosti.

Želim Vam u moje ime, te uime mons. Ilije Janjića, biskupa kotorskog u miru i mons. Zefa Gashija, nadbiskupa barskog u miru, kao i svih svećenika i vjernika obiju biskupija u Crnoj Gori od srca čestitati i poželjeti uspješan početak nove pastirske službe.

Nova odgovorna služba stavit će pred Vas nove izazove s kojima ćete se uz Božju pomoć i Vaše dosadašnje pastoralno iskustvo, te molitvenu podršku spremno suočiti.

Neka Vas i u novom poslanju, Gospodin vodi svojim Duhom, a prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije, sv. Tripuna mučenika te svetaca i blaženika Zaljeva svetaca. U Kristu odani,

✠ Rrok Gjonlleshaj

Apostolski upravitelj Kotorske biskupije i Barski nadbiskup