Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-rrok-gjonlleshaj

Don Damir Vrbešić zaređen za đakona Kotorske biskupije

U katedrali Sv. Tripuna u Kotoru u subotu 6. veljače za đakona je zaređen don Damir Vrbešić. U zajedništvu s umirovljenim kotorskim biskupom Ilijom Janjićem i svećenicima, misno slavlje i obred ređenja predvodio je apostolski upravitelj nadbiskup Rrok Gjonlleshaj.

Proslava sv. Tripuna u Kotoru

Svečanosti svetog Tripuna mučenika, zaštitnika grada Kotora i Kotorske biskupije, svečano su proslavljene od 27. siječnja do 3. veljače liturgijskim slavljima i tradicionalnim obredima.

Svetkovina sv. Jeronima proslavljena u Herceg Novom

Svetkovina sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika župe i grada Herceg Novog, proslavljena je u srijedu, 30. rujna. U propisanom broju vjernici su imali priliku sudjelovati na dvije mise, izvijestila je Kotorska biskupija na svojim mrežnim stranicama.

Velika Gospa na otoku Gospe od Milosti u znaku oproštaja od isusovaca

Vjernici Tivatskog kraja kao i drugih župa Kotorske biskupije, tradicionalno su se 15. kolovoza okupili na proslavu svetkovine Velike Gospe na otočiću Gospe od Milosti. Ovogodišnja je proslava protekla u nešto drugačijem ozračju, koje nije uzrokovano samo epidemiološkom situacijom već i činjenicom da se isusovci nakon dugog razdoblja upravljanja otokom Gospe od Milosti i župama Bogišići i Krašići, konačno povlače s ovog mjesta i iz Kotorske biskupije.

Svetkovina Velike Gospe na otoku Gospe od Škrpjela

Hodočasnici iz Kotorske biskupije kao i hodočasnici iz susjednih biskupija od ranih jutarnjih sati u subotu, 15. kolovoza dolazili su na otok Gospe od Škrpjela kako bi sudjelovali na misama o svetkovini Marijina Uznesenja na nebo.

1 2