Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nacionalnog ravnatelja PMD-a BiH novoj ravnateljici PMD-a RH

Sarajevo (IKA)

Nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH mons. Luka Tunjić uputio je čestitku novoizabranoj ravnateljici PMD-a Republike Hrvatske, s. Ivani Margarin, KBLJ.

Čestitku mons. Tunjića prenosimo u cijelosti:

„Poštovana s. Ivana,

Već sam Vam čestitao telefonskom porukom isti dan (25. 6. 2021.) kada ste imenovana nacionalnom ravnateljicom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, ali želim to učiniti i na ovaj način.

Prošle godine je vjernik laik Ivan Sović, koji je podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, imenovan nacionalnim ravnateljem PMD-a za Island i skandinavske zemlje, a evo sad i Vi kao redovnica imenovana ste na istu službu u Republici Hrvatskoj. Dobar je to znak životnosti Crkve koju vodi i nadahnjuje Duh Božji. Ovo je znak i autentičnosti Crkve jer crkveni dokumenti naglašavaju da su svi krštenici odgovorni za evangelizaciju i misije. Ako su odgovorni onda im treba dati i službe da u različitosti služba i karizmi, a pod vodstvom istoga Duha Svetoga, sudjeluju u djelu širenja Radosne vijesti i naviještanja kraljevstva Božjega.

U novoj službi imat ćete potporu sestrinske Nacionalne uprave PMD-a u BiH. Na to nas obvezuje povijest, u kojoj je upravo Vaša družba imala i još ima značajnu ulogu, ali i sadašnjost u kojoj naše dvije nacionalne uprave imaju zajedničke projekte i jednostavno su naslonjenje jedna na drugu.

Nadam se uspješnoj suradnji koja će za plodove imati produbljivanje misijske svijesti, jačanje vjere i širenje Radosne vijesti svim narodima i do svih kutaka zemlje. Svi ljudi imaju pravo na spasenje po Isusu Kristu koji je krv svoju prolio za svakog čovjeka. To poslanje oplemenjuje onoga tko naviješta Riječ Božju, a onome tko sluša daje moć da postane dijete Božje. Naša suradnja je znak tako važne blizine i zajedništva našega hrvatskoga naroda koji živi u dvije države, ali koji ima isti vjerski i nacionalni identitet. Taj identitet izgrađivat ćemo našim zajedničkim misijskim zalaganjem u kojem će spone biti povjerenje, međusobno razumijevanje i služenje. Primjer u svemu nam je dao prvi misionar i naš učitelj Isus Krist kojemu pripada sva čast, vlast i vjekovi. Neka nam uzor u suradnji bude utemeljiteljica vaše Družbe majka M. Franziska Lechner, a zagovor blažene Drinske mučenice.

U duhu dobre misijske suradnje još jednom čestitam na imenovanju, molim za Vas potrebne darove Duha Božjega i srdačno pozdravljam

Mons. Luka Tunjić,
nacionalni ravnatelj PMD-a BiH“