Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka pape Franje u povodu 30. godišnjice slovenskog Caritasa

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo uputio je čestitku i dobre želje u povodu 30. godišnjice osnutka slovenskog Caritasa te podršku njihovoj inicijativi za organizaciju dobrotvornih koncerata pod nazivom “Klic dobrote” ("Poziv na dobrotu"), izvijestio je u srijedu 25. studenoga Vatican News.

Kroz seriju koncerata “Klic dobrote”, koji bi se mogli prevesti i kao svojevrsni “Pozivi na dobrotu”, poziva se na socijalnu osjetljivost te se organizira prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe, a istodobno se promiče sklad i jedinstvo vjerničkog naroda.

Papa Franjo: Nemojmo biti sektaši, nemojmo ići jedni protiv drugih, ne budimo stranački ljudi

U svojoj poruci papa Franjo izražava želju da se kroz ovogodišnji “Klic dobrote” učini i korak dalje, za jedinstvo Crkve i naroda Slovenije.
“Draga braćo i sestre, gdje nema jedinstva, nema ni Duha Svetog. Gospodin uvijek traži jedinstvo. Nemojmo biti sektaši, nemojmo ići jedni protiv drugih, ne budimo stranački ljudi”, napisao je Papa.

Završavajući svoju poruku, papa Franjo je poželio je još jednom sve najbolje organizatorima proslave 30. godišnjice slovenskog Caritasa, kao i sudionicima koncerata “Klic dobrote”.
“Neka ova manifestacija bude primjer vašega jedinstva, Bog vas blagoslovio. I ne zaboravite moliti za mene”, zaključio je papa Franjo, prenosi Vatican News u srijedu 25. studenoga.

Prvi koncert iz serije “Klic dobrote” održan je u srijedu 25. studenoga u studiju RTV Slovenije te se uživo mogao pratiti putem RTV Slovenije te programa Radio Slovenija 1 i Radija Ognjišče.

Inače, u 2019. tijekom koncerta koji je bio namijenjen za pomoć obiteljima u potrebi prikupljeno je 152 240,00 EUR. Inače, novčanim sredstvima prikupljenima na ovim koncertima i pratećim pozivima, više od 20 000 obitelji diljem Slovenije svake godine prima materijalnu pomoć. Ona će ove godine utoliko biti potrebnija zbog posljedica pandemije koronavirusa.