Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Čestitka predsjednika HBK nadbiskupa Želimira Puljića Hrvatskom katoličkom radiju

Zadar (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Hrvatskome katoličkom radiju simpatičnu, neformalnu i veselu čestitku za 23. rođendan.

Čestitku nadbiskupa Puljića prenosimo u cijelosti:

Uz čestitku Hrvatskom katoličkom radiju koju je u nedjelju ujutro, 17. svibnja, uputio predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija biskup Petar Palić, među kojima HKR zauzima vidno mjesto, evo jedne „leteće čestitke“ s juga iz „kršćanske Iadere“, kako su Latini Zadar nazivali.

Iako ovo nije ni „srebrna, a ni zlatna“ obljetnica, radi se o rođendanu koji se obično obilježava kada dođe. A 17. svibnja je, evo, došao, i podsjetio nas na onaj dan kad je veliki sin našega naroda, zagrebački nadbiskup, sluga Božji kardinal Franjo Kuharić, blagoslovio i u rad pustio djelovanje HKR-a. Kardinalovu stotu obljetnicu prošle godine smo spominjali, a početkom ove godine htjeli smo i znanstvenim simpozijem obilježiti. No, koronavirus učinila je da se i to, kao i mnoge druge programe, moralo odgoditi.

No, rođendan HKR se ne odgađa! Uostalom, poštuje se propisana distanca između slušatelja, djelatnika i urednika HKR-a, koja je više nego dostatna (od Zagreba do Zadra ima više od 280 km).

Stoga, neka se čuje zvuk kristalnih čaša i glazbeni poj slavitelja s uobičajenom pjesmom: „Na mnoga ljeta!“. Neka vas sve Gospodin blagoslovi i podrži u radu za Njegovu slavu, za rast njegove Radosne vijesti među ljudima i ostvarenja civilizacije ljubavi, o kojoj je često zborio Veliki Papa, sveti Ivan Pavao II., čiji stoti rođendan obilježavamo 18. svibnja, dan poslije rođendana HKR-a.

Uz srdačnu čestitku uredništvu HKR-a, želim uputiti i zahvalu svima koji prate valove Hrvatskog katoličkog radija, kao slušatelji, kao prijatelji i podupiratelji toga plemenitog programa za dušu i tijelo.

Neka je sretno i blagoslovljeno vrijeme koje je pred vama uz pomoć i zaštitu naših nebeskih zagovornika, posebice one koju zovemo Majkom i Odvjetnicom našom.

Sretan i blagoslovljen 23. rođendan, dragi HKR!

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić,

Predsjednik HBK