Budi dio naše mreže
Izbornik

Čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u marijanskim svetištima

Lurd/Fatima/Loreto/Pompeji (IKA)

Marijanska svetišta diljem svijeta pridružit će se posveti Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, objavila je Agencija SIR. U svetištu u Fatimi kardinal Konrad Krajewski izvršit će čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu u isto vrijeme kad i Sveti Otac u Vatikanu, u 17 sati.

U petak, 25. ožujka vjernici okupljeni u marijanskim svetištima molit će za mir, slijedeći upute pape Franje. Iz Fatime, kardinal Konrad Krajewski, iz Lurda župnik ukrajinske grkokatoličke zajednice, a u Italiji, u Loretu i Pompejima, mjesni nadbiskupi molit će s vjernicima za prestanak sukob koji traje od 24. veljače na vratima Europe. U nekim svetištima čin posvete iz vatikanske bazilike prenosit će se izravnom videovezom.

U svetištu u Fatimi na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski izvršit će čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu kad i Papa u Vatikanu, u 17 sati.

U Špilji ukazanju u Lurdu svake večeri od 25. veljače međunarodnu molitvu za mir predvodio je o. Mihajlo Romaniuk, župnik ukrajinske grko-katoličke župe u Lurdu. Mons. Hlib Lonchyna, apostolski upravitelj Ukrajinske grkokatoličke eparhije svetog Volodimira Velikog Pariškog, smatra tu molitvu „vrlo važnom“, jer je „prije svega molitva, a molitva je uvijek dobra, izvodi nas na pravi put“. “Moleći za Rusiju, molimo za njezino obraćenje, kako je Gospa tražila u Fatimi. Molimo da prestane s lažima koje širi svome narodu i svijetu. Molimo i za Ukrajinu, uvijek za obraćenje srca. Jer da bi se imalo mir potrebno je prije svega obratiti se. Molimo i za mir u Ukrajini kako bi Bog dao snage za borbu protiv ovog zla koje se događa. Jer to je uistinu borba dobra protiv zla“, rekao je mons. Hlib.

„Lurd je mjesto posebnog objavljenja Djevice Marije, gdje se objavila kao Bezgrešna. Zato je molitva ondje još važnija. Molitva će se nastaviti dok ne bude mira, molitva je jača od nuklearnog oružja. I nećemo stati dok ne dođe do Božje pobjede nad Sotonom, po zagovoru Presvete Majke Božje”, rekao je mons. Hlib.

U Papinskom svetištu Svete kuće u Loretu u petak 25. ožujka u 18 sati slavit će se misa svetkovine Navještenja Gospodinova koju će predvoditi mons. Fabio Dal Cin, prelat nadbiskup Loreta i papinski delegat. Na tome slavlju Svetište će se pridružiti molitvi s papom Franjom koji će Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu u bazilici sv. Petra u Vatikanu.

U marijanskom svetištu u Pompejima u petak, 25. ožujka, u 17 sati, vjernici koji dođu u tamošnje omiljeno marijansko svetište moći će se duhovno pridružiti pokorničkom slavlju i činu posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu, koje će predvoditi papa Franjo u Bazilici sv. Petra. Na dan posvećen inicijativi „24 sata za Gospodina“, koji je postao redoviti termin posljednjih godina, vjernici okupljeni u molitvi pred slikom Gospe od Ružarija moći će pratiti Papino slavlje putem videoveze zahvaljujući velikom zaslonu postavljenom u bazilici. Potom se molitva u svetištu nastavlja u 18 sati molitvom krunice za mir u svijetu te u 19 sati koncelebriranim euharistijskim slavljem koje će predvoditi nadbiskup Pompeja i papinski delegat mons. Tommaso Caputo. Slijedi klanjanje križu u 20 sati, te euharistijsko klanjanje u 21 sat. Ispovjednici će biti dostupni u Bazilici i za sakrament pomirenja od 20 do 22 sata.